30.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportDoi români au trecut de primul tur

Doi români au trecut de primul tur

Pugiliştii Constantin Bejenaru (categoria 81 kg) şi Vasile Sandu (57 kg) au acces luni în turul al doilea al turneului preolimpic de calificare la JO 2008, de la Roseto degli Abruzzi (Italia), în timp ce Adrian Ciobanu, Radu Zarif şi Răzvan Cojanu au părăsit deja competiţia. Bejenaru l-a învins la puncte, scor 23-9, pe italianul Cristian Marchetti, iar ieri urma să îl întâlnească pentru accederea în sferturile de finală pe germanul Robert Woge.
Vasile Sandu l-a învins pe slovenul Gregor Debeldjak, în repriza a doua, românul fiind declarat învingător prin inferioritatea adversarului. Sandu urma să boxeze ieri, după închiderea ediţiei, cu polonezul Michal Chudecki.
Ceilalţi pugilişti români care au debutat luni la turneul din Italia au fost învinşi încă din primul tur. Răzvan Cojanu (+91 kg) a pierdut în faţa bielorusului Mahamed Abdusalaman, arbitrul întrerupând meciul în repriza a patra, Radu Zarif (75 kg) a fost învins la puncte, scor 27-17, de Victor Cotiujanschi (Republica Moldova), iar Adrian Ciobanu (91 kg) a cedat, în repriza a doua, prin inferioritate, în faţa ucraineanului Aleksandr Usik.
România participă cu nouă sportivi la turneul din Italia. Ceilalţi patru pugilişti, Marius Niculescu (54 kg), Georgian Popescu (60 kg), Iulius Poczo (51 kg) şi Ionuţ Gheorghe (64 kg), au debutat ieri, după închiderea ediţiei, la competiţia din Italia. Pentru a obţine calificarea la Jocurile Olimpice de la Beijing, sportivii români de la categoriile 51 kg, 60 kg, 64 kg şi 81 kg trebuie să ajungă în finală la turneul din Italia, în timp ce boxerii de la 54 kg şi 57 kg trebuie să ocupe unul dintre primele trei locuri. La categoriile la care sunt câte trei locuri pentru JO, se va disputa finala mică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS