12.8 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSecundul pandurilor a frânt aripile Craiovei Maxima

Secundul pandurilor a frânt aripile Craiovei Maxima

Frederico Nobre Rosa, ajutorul lui Teixeira la Pandurii, a jucat la Benfica Lisabona, aflându-se în lotul echipei care a eliminat în 1983 Universitatea Craiova în semifinalele Cupei UEFA.

A început fotbalul profesionist la Benfica Lisabona, echipa pentru care a câştigat cupe şi campionate. Au urmat opt ani la Boavista, un an la Guimaraes şi alţi doi la Estrela Amadora. A bifat 18 meciuri în naţionala Portugaliei, între care şi o prezenţă la Mondialul mexican din 1986. Sunt reperele de fotbalist profesionist ale secundului lui Teixeira, Frederico Nobre Rosa, care revine în România după două decenii şi jumătate. Atunci, în aprilie 1983, pleca fericit de pe „Centralul“ craiovean într-o dramatică semifinală de Cupa UEFA, acum vine să salveze Pandurii de la retrogradare din postura de antrenor secund.
Din amintirile lui Nobre Rosa fac parte Balaci, Cămătaru şi controversata bară a lui Crişan. „Îmi aduc aminte de finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, câştigată de Steaua. Erau jucători buni atunci, Lăcătuş, Piţurcă. Am prins şi o semifinală de cupă europeană pe când evoluam la Benfica, împotriva Universităţii Craiova, când ne-am calificat în finala UEFA. L-am remarcat atunci pe Balaci, un jucător fenomenal. Şi atacantul Cămătaru era foarte bun, ce să mai, am avut două meciuri grele cu ei. Îmi pare rău că Zoltan Crişan a murit. Şi ce ghinion a avut când a şutat în trasversală. Îmi aduc aminte, era în meciul de la Craiova, iar eu atunci nu am jucat, am fost rezervă. Şi Hagi a fost un jucător magnific. Îl mai ştiu şi pe Timofte, tot un jucător român bun pe care l-am avut ca adversar. România a avut tot timpul fotbalişti buni“, a afirmat Nobre Rosa.

Baza fotbalului, unitate şi muncă

Secundul lui Teixeira este convins că echipa Pandurii Târgu Jiu nu va retrograda la finalul acestui sezon.
„Cred că în această iarnă echipa s-a întărit cu venirea jucătorilor brazilieni şi portughezi, o să avem o formaţie bună, care va practica un fotbal de calitate. Sunt optimist şi am încredere că ne vom atinge obiectivele. Nu ştiam nimic de Pandurii, a fost o surpriză pentru mine. Ne va fi bine, chiar dacă la început m-am temut. Nu o să cădem“, a declarat Nobre Rosa.
Secretul reuşitei în concepţia lusitanului este munca, dublată de forţa grupului. „România are un fotbal pe care nu-l cunosc, dar în toată lumea fotbalul e la fel. Cu multă atenţie, concentrare şi respect, vom forma un grup puternic. Fotbalul înseamnă rezultate. Dacă obţii rezultate bune, lumea o să fie alături de tine. Publicul îşi doreşte ca echipa favorită să câştige, aşa şi noi. Am venit cu inima deschisă să ajut Pandurii cu tot ce pot. Am multă experienţă în spate, iar dacă fiecare ajută această echipă cu puţin, la final vom reuşi să facem un întreg. Aceasta este şi baza fotbalului, unitate şi muncă, iar rezultatele vor veni“, susţine portughezul. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS