12.8 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii caută în continuare fotbalişti

Pandurii caută în continuare fotbalişti

Campania de achiziţii a clubului Pandurii Târgu Jiu continuă, în atenţia tehnicianului Joaquim Teixeira fiind şi doi jucători francezi cu referinţe foarte bune.

Pedro Mingote, Pavel Kieszek, Alexandre Cardoso, Marco Soares, Jessui Silva, David Yonathan, Jose Anilton şi Daniel Anjos sunt jucătorii care vor servi culorile grupării gorjene în retur, însă lista transferurilor rămâne deschisă. Doar cinci dintre aceştia se află deocamdată sub comanda tehnicianului Joaquim Teixeira, ceilalţi trei plus ghanezul Ibrahim Dossey fiind aşteptaţi în cursul acestei săptămâni în cantonamentul de la Quinta do Pinheiro. Portarii Pavel Kieszek şi Pedro Mingote, precum şi fundaşul brazilian Jose Anilton sunt printre favoriţii noului tehnician, deşi nu s-au alăturat încă pandurilor. „Nu este bine să o spun acum, dar sunt jucători foarte buni cei care vor veni. Anilton este un fundaş foarte bun, dar şi portarii sunt buni. Apărarea o să fie foarte puternică“, a spus Teixeira.
Campania de achiziţii a gorjenilor nu s-a încheiat, fiind aşteptaţi în Portugalia încă doi fotbalişti, ambii francezi. „Avem în vizor un atacant bun, îi ştiu bine caracteristicile, e foarte rapid şi cu un simţ al porţii dezvoltat. Marchează multe goluri şi este francez. Mai e un francez, are referinţe bune, dar nu-l ştiu şi suntem în negocieri cu el“, a mai spus Teixeira.
Cu Pandurii Târgu Jiu se pregăteşte în aceste zile alt fotbalist valoros, conform martorilor, numele acestuia nefiind dezvăluit de conducerea clubului. De asemenea, sunt aşteptaţi la probe şi alţi jucători, printre care un fotbalist ghanez, Alexander Dadzie. Cert este că gruparea din Târgu Jiu va fi în retur cosmopolită, o formaţie în care se vor regăsi jucători de opt naţionalităţi, români, portughezi, spanioli, brazilieni, ghanezi, ivorieni, sloveni şi francezi, dacă oltenii vor ajunge la un acord cu vreunul dintre fotbaliştii din Hexagon. 

Vasilache stă trei săptămâni

Deşi iniţial le comunicase jucătorilor că duminica are loc un singur antrenament, Teixeira s-a răzgândit şi a programat două şedinţe de pregătire. Adi Popescu şi Jackson s-au pregătit normal, în timp ce Iordache a fost menajat, antrenându-se separat de restul lotului. Ciprian Vasilache, în schimb, a primit o veste proastă, urmând să piardă toată pregătirea centralizată după ce s-a accidentat la primul antrenament. „Vasilache are o contuzie la muşchii inghinali. Îi va trece, are nişte microrupturi şi va sta vreo trei săptămâni“, a declarat Teixeira.
După evaluările fizice, antrenorii pandurilor au tras concluzia că fotbaliştii români sunt obosiţi, însă au arătat o capacitate de efort mulţumitoare. „Au avut o perioadă de vacanţă destul de mare. Am făcut teste fizice şi sunt bucuros că jucătorii au o capacitate fizică bună şi pot să lupte“, a constatat Teixeira.

Condescu stabileşte căpitanii

Dacă în trecut Eugen Neagoe şi-a numit căpitanii, banderola fiind purtată în mandatul său de Stângă, Rus şi Păcurar, acum „antrenorii din teren“ vor fi numiţi de preşedintele Marin Condescu. Teixeira a stabilit profilul noului căpitan care, printre alte calităţi, trebuie să aibă o relaţie bună şi cu jurnaliştii.
„Căpitanul este antrenorul echipei din teren. Trebuie să fie un lider în vestiar, să fie o legătură între antrenor şi jucători. Nu pot să contez doar pe un căpitan, ci pe mai mulţi. Dacă într-un meci căpitanul nu joacă, atunci trebuie să mai fie unul. Jucătorii vor alege căpitanul de echipă. E dificil că ei nu vorbesc aceeaşi limbă, dar cred că până la urmă preşedintele va stabili cei trei căpitani. Este obligatoriu ca liderii echipei să aibă o relaţie bună cu conducerea, cu jurnaliştii şi colegii. Să fie un exemplu. Un căpitan trebuie să fie disciplinat. E prea devreme să ştiu cine va fi, am o idee, dar e surpriză“, a declarat Teixeira.

Voicu, forţat să meargă la Vâlcea?

Fotbalistul Mircea Voicu s-a plâns ziariştilor că împreună cu colegii săi Sorin Vintilescu, Marian Vătavu şi Mugurel Dedu au fost obligaţi de clubul Pandurii Târgu Jiu, cu care se află sub contract, să se transfere la divizionara secundă CSM Râmnicu Vâlcea. Vintilescu nu a confirmat însă cele spuse de Voicu, declarând că Vâlcea a fost alegerea lui. „Nu m-a forţat nimeni să merg la Vâlcea, m-am dus de bunăvoie. A fost o ofertă de la Vâlcea, pe care am acceptat-o“, a spus Vintilescu.
Secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi, susţine că reprezentanţii conducerii sunt dispuşi să negocieze dacă unul dintre jucători are o ofertă mai bună. „Noi le-am oferit o variantă corectă pentru că sunt sub contract cu noi. Ne dorim ca încă o echipă din Oltenia să promoveze. La Vâlcea joacă sau au jucat mulţi jucători de la Pandurii, dar, dacă au alte opţiuni mai avantajoase, atunci putem discuta orice. Avem o obligaţie morală faţă de ei să le găsim ceva convenabil şi să-i putem monitoriza. Poate la vară vor veni înapoi“, a declarat Băloi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS