15.1 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSocializare cu forţa la Pandurii

Socializare cu forţa la Pandurii

În cantonamentul de la Quinta do Pinheiro, jucătorii români au fost repartizaţi în camere cu concurenţii lor portughezi pe posturi, spre nemulţumirea unora dintre panduri.

Planurile de convieţuire ale gorjenilor pe parcursul celor douăzeci de zile de stagiu lusitan au rămas valabile doar până la primul contact cu noul tehnician Joaquim Teixeira. Acesta nu a ţinut cont de preferinţele elevilor săi şi a repartizat în cameră fiecărui român câte un fotbalist portughez, Piţurcă – Yoni, Vasilache – Soares, Iordache – Mingote, Stângă – Kieszek, L. Mihai – Jessui, Păcurar – Daniel, Chibulcutean – Anilton şi Rus – Cardoso fiind perechile făcute de antrenorul portughez. „Trebuie să vă împrieteniţi şi să deveniţi o adevărată echipă. Aşa că fiecare fotbalist român va sta în cameră cu un portughez şi vom face schimbări cam la trei zile, până când toţi băieţii se vor cunoaşte între ei“, a anunţat Teixeira. Rus şi Chibulcutean nu au acceptat prea uşor situaţia şi au protestat, însă preşedintele Marin Condescu a venit cu un argument în plus: „Trebuie să-i învăţaţi limba română!“.
Teixeira le-a comunicat jucătorilor programul echipei, ce include zilnic câte două şedinţe de pregătire, mai puţin duminică, jucătorii având liber după-amiaza. După ce i-a examinat din punct de vedere fizic pe elevii săi la primul antrenament din Portugalia, Teixeira a organizat un meci-şcoală, ocazie cu care Jackson şi Vasilache au acuzat probleme medicale. Venit după o ruptură fibrilară care l-a ţinut săptămâni bune în afara gazonului, Ciprian Vasilache a părăsit accidentat terenul de joc, fiind suspectat de ruptură musculară la inghinali. Dacă diagnosticul va fi confirmat de examenele medicale mai amănunţite pe care le va face la o clinică din Lisabona, Vasilache va reveni în ţară.

Teixeira şi-a lăudat colaboratorii

Joaquim Teixeira şi-a prezentat staff-ul tehnic, care cuprinde doi secunzi, un preparator fizic, un antrenor cu portarii şi un translator, pentru fiecare dintre aceştia având cuvinte de laudă. Secundul numărul unu este Frederico Nombrerosa, fost internaţional portughez care a jucat la Benfica, Boavista, Vitoria Guimaraes şi Estrela Amadora. „Am mai lucrat cu el, a mai fost secundul meu şi ştiu că este competent“, l-a caracterizat Teixeira. Al doilea secund este românul Florin Bejinariu, „veriga de legătură“ dintre antrenorul principal şi jucătorii români, cel care ar trebui să furnizeze informaţii în legătură cu adversarii pandurilor din Liga I. „Sper ca în curând să ne cunoaştem mai bine şi să-l pot considera la fel de apropiat ca şi pe ceilalţi membri ai echipei tehnice. Şi sper să învăţ şi eu câteva cuvinte în limba română. Până atunci, translatorul va transmite tot ce spun eu“, a spus „Texi“. Au urmat antrenorul cu portarii şi preparatorul fizic: „Domnul Alfredo Castro este antrenorul cu portarii şi a fost, de asemenea, internaţional portughez. A fost cu mine şi la Europenele din 1996, în Anglia. A evoluat aproape toată cariera la Rio Ave şi Boavista şi cred că a jucat până la 36 de ani. Profesorul Jose Vilaca este un om cu multă experienţă ca preparator fizic pentru că a lucrat la foarte multe cluburi portugheze de primă ligă, la Boavista, la Estrela Amadora sau Naval. În prezent îşi face doctoratul şi va deveni o persoană foarte importantă“, a încheiat prezentarea Teixeira.

S-a renunţat la transferul lui Felgueiras

Gruparea gorjeană a renunţat la transferul portarului portughez Mario Felgueiras, astfel că lupta pentru un loc în lotul echipei se va da acum între polonezul Pavel Kieszek, portughezul Mingote, Robert Bălăeţ şi Ibrahim Dossey. Tehnicianul Teixeira nu are o părere prea bună despre ultimii doi, lăudându-l, în schimb, pe Adnan Guso, portar pe care echipa Pandurii l-a pierdut foarte uşor. „Guso a fost un portar foarte bun, ceilalţi (Bălăeţ şi Dossey – n.r.) au primit goluri uşoare. Cel mai bun va apăra“, a declarat Teixeira. Robert Bălăeţ este singurul portar de la Quinta do Pinheiro, Dossey urmând să vină în aceste zile, la fel ca şi Kieszek şi Mingote. 

Şapte amicale pentru panduri

Echipa Pandurii Târgu Jiu va disputa şapte jocuri de pregătire în cantonamentul de la Quinta do Pinheiro, cunoscându-se deja şase dintre adversari, trei echipe de liga a III-a şi trei de prima ligă din Portugalia. Primul amical este programat pe 16 ianuarie, când formaţia Pandurii întâlneşte pe Atletico (liga a III-a), restul jocurilor desfăşurându-se după următorul program: 17 ianuarie: Pandurii – Belenenses; 19 ianuarie: Pandurii – Mafra (liga a III-a); 20 ianuarie: Pandurii – Odivelas (liga a III-a); 23 ianuarie: Pandurii – Estrela Amadora; 24 ianuarie: Pandurii – adversar necunoscut; 25 ianuarie: Pandurii – Uniao Leiria. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS