16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPericolul vine de pe benzi

Pericolul vine de pe benzi

Pandurii trebuie să contracareze jocul mijlocaşilor de bandă ai Oţelului, pentru a spera la un rezultat bun la Galaţi.

Deoarece nu şi-a făcut încă o idee asupra potenţialului jucătorilor din cauza timpului scurt de la numirea sa în funcţia de antrenor principal, Gabi Zahiu a convocat pentru meciul cu Oţelul Galaţi tot lotul avut la dispoziţie, cu excepţia accidentaţilor Adi Popescu şi Ionuţ Dragomir. Chiar şi Vasilache a fost cooptat pentru această partidă, deşi este greu de crezut că va fi utilizat. „Pandurii“ au efectuat ieri un antrenament la Focşani, urmat de recuperare, iar astăzi se vor deplasa la Galaţi, unde au programată altă şedinţă de pregătire.
Adept al altui sistem de joc decât cel utilizat de predecesorul său, Zahiu nu-şi permite să schimbe aşezarea echipei în teren sau să facă prea multe modificări în primul unsprezece după doar patru antrenamente. Tehnicianul va anunţa componenţa primului unsprezece cu câteva ore înainte de startul partidei, mizând şi pe inspiraţia de moment. „Sper să se simtă şocul schimbării la nivelul jucătorilor. Îi văd demoralizaţi, dezamăgiţi de ei, de situaţia lor. În timpul ăsta scurt, sper să le redau plăcerea de a juca fotbal şi încrederea. Nu m-am gândit deocamdată la schimbări, nici măcar la formula de start. Nu mă pronunţ până cu o seară înainte de joc, pentru că mai ai şi o inspiraţie de moment câteodată. Intră care are valoare şi e în vârf de formă“, a declarat Gabi Zahiu.

Determinarea, arma „pandurilor“

Pandurii Târgu Jiu trebuie să se teamă de atacul letal al Oţelului, dar să şi speculeze slăbiciunile defensivei lui Petre Grigoraş. Zahiu crede că pericolul pentru echipa sa vine de pe benzi, unde Semeghin şi Szekely trebuie blocaţi cu orice preţ.
„Toată lumea cunoaşte slăbiciunile Oţelului, în defensivă are probleme, inclusiv la nivelul portarilor, însă pe faza de atac gălăţenii sunt periculoşi. Oţelul este foarte periculoasă pe benzi, iar dacă le blocăm, să nu mai vină cu centrări pe vârfuri, avem şanse să obţinem un rezultat bun“, a declarat Gabi Zahiu.
Acesta mizează pe ambiţia jucătorilor săi de a arăta că sunt o echipă. „Sper ca determinarea jucătorilor să fie una din armele noastre de temut. Dacă vom fi o echipă unită, o să avem câştig de cauză“, a mai spus Zahiu.

Sferturile Cupei, pe 27 februarie

Cum Pandurii Târgu Jiu se află printre echipele calificate în sferturile de finală ale Cupei României, gruparea gorjeană va avea un program încărcat la reluarea campionatului. La doar patru zile după ce va începe sezonul de primăvară, echipa din Târgu Jiu va avea de susţinut şi meciul din sferturile competiţiei surprizelor, pe 27 februarie. Jocurile sunt programate într-o singură manşă, eliminatorie, şi se vor disputa pe teren neutru. Tragerea la sorţi a partidelor din Cupa României va avea loc la o dată ce urmează să fie stabilită de FRF.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS