16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAjutoare din vecini

Ajutoare din vecini

Clubul gorjean îşi va angaja un preparator fizic, în pole position fiind un sârb care are în palmares, printre altele, şi un titlu olimpic cu naţionala de baschet a Iugoslaviei.

Odată cu schimbările de la nivelul băncii tehnice, conducerea clubului Pandurii a regândit organigrama noului staff. Gruparea gorjeană va renunţa la un post de secund şi va angaja un preparator fizic. Decizia a fost motivată de multiplele accidentări din tur ale fotbaliştilor, care s-au confruntat în special cu rupturi musculare. „O să-i propun domnului Zahiu să luăm şi un preparator fizic. Cred că e bine. Acesta, împreună cu medicul, să-i prezinte oricând diagrama potenţei fiecărui jucător. Conducerea tehnică va fi formată din antrenor principal, preparator fizic, antrenor secund şi antrenor cu portarii“, a declarat preşedintele „pandurilor“, Marin Condescu.
Acesta s-a orientat spre un preparator fizic din Serbia, Slobodan Pajovic, care are o carte de vizită impresionantă. Pajovic a pregătit naţionala de baschet a Iugoslaviei, care a câştigat un titlu olimpic şi două titluri europene, echipele de fotbal Steaua Roşie Belgrad (un titlu), Levski Sofia (un titlu şi două cupe) şi Litex Loveci, iar în prezent activează în Cipru, la gruparea Etnikos. Pandurii Târgu Jiu încearcă să-şi întărească lotul şi s-a orientat din nou spre piaţa sârbă. Impresarul Zvonko Milojkovic a propus gorjenilor doi fotbalişti, fundaşul Vlada Grkinic şi atacantul Vladimir Gluscevic. Ultimul este familiarizat cu fotbalul din Liga I după ce a evoluat la Poli Timişoara sub comanda lui Gheorghe Hagi, în prezent acesta fiind în litigiu cu gruparea bănăţeană. Grkinic este fundaş central, are 1,85 metri, 28 de ani şi activează la Etnikos (Cipru), având la activ şi câteva selecţii la naţionala de tineret a ţării sale.
În schimb, unul dintre cei doi brazilieni aduşi în vară la Pandurii, Dos Santos Edimilson, şi-a reziliat contractul. Recomandat de impresari ca urmaşul celebrului Robinho de la Real Madrid, Edimilson nu a evoluat nici un minut sub comanda lui Eugen Neagoe. Mai mult accidentat, brazilianul s-a regăsit de câteva ori pe foaia de joc, însă „Geană“ nu i-a dat nici o şansă, chiar dacă nu avea soluţii pe postul său de mijlocaş ofensiv. 
Pe lângă Edimilson, gruparea olteană a mai renunţat de curând la serviciile lui Adnan Guso şi Alin Rus, însă ambii ar putea reveni la echipă, Condescu înţelegându-se cu Guso în privinţa întoarcerii la Târgu Jiu, din ianuarie.

Fără presiune pe umerii antrenorului

Dacă lui Neagoe i-a garantat postul la un moment dat fără să-i ceară şi rezultate, preşedintele Condescu face acelaşi lucru şi cu noul antrenor al „pandurilor“, Gabi Zahiu. Totuşi, tehnicianul îşi doreşte să câştige cu Oţelul Galaţi, un eventual succes urmând să schimbe datele problemei la negocierile ce vor urma în pauza competiţională. „Nu este presiune pe mine vizavi de rezultat, dar ştiţi că nu-mi place să pierd, inclusiv în amicale. Asta e mentalitatea mea“, a spus Zahiu.
Pentru a reuşi un rezultat notabil la Galaţi, tehnicianul trebuie să remonteze psihicul jucătorilor săi, care nu mai cred în posibilităţile lor după seria de 13 jocuri fără victorie. „Cunosc lotul echipei, dar nu ştiu posibilităţile jucătorilor, însă sper să mă acomodez repede şi să-i punem pe picioare pentru meciul de sâmbătă. Neîncrederea este cauza rezultatelor slabe de la Pandurii. Alte cauze nu găsesc. A fost aceeaşi echipă care anul trecut încânta pe toţi prin joc şi prin rezultate. O fi intervenit şi o relaxare, o automulţumire. E posibil şi asta, dar se poate recupera“, a susţinut, încrezător, Gabi Zahiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS