22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024

Remiza demiterii

Pandurii – „U“ Cluj 2-2
Stadion
„Municipal“ spectatori: 3.000.
Au marcat: Iordache ’37, Bilica ’89-autogol / Astorga ’15, Goga ’70.
Pandurii: Bălăeţ – Popete, Rusu, Vătavu, Djakpa – M. Voicu (’46, Păcurar), Vancea, Stângă (’69, Vintilescu), Iordache – L. Mihai, Piţurcă (’58, Stromajer). Antrenor: Eugen Neagoe.
„U“Cluj: Moldovan – Olah, Bilica, Astorga, Unguruşan – Ghindaru (’46, Zongo), Iodi, Haciatrian (’66, Mureşan), Coman – Goga, Jovanovic. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.
Cartonaşe galbene: Piţurcă, L. Mihai / Bilica, Moldovan, Mureşan, Zongo.
Au arbitrat: M. Martiş – Ed. Dumitrescu, M. Iliescu.

Cel de-al treisprezecelea joc consecutiv fără victorie al gorjenilor în Liga I i-a fost fatal antrenorului Eugen Neagoe (foto), care a fost demis la finalul partidei cu „U“ Cluj. Formaţia Pandurii Târgu Jiu a aşteptat returul ca un nou început şi a asediat poarta „lanternei roşii“ de la primul fluier al centralului Martiş, însă elevii lui Neagoe s-au confruntat cu aceeaşi problemă din tur, ratările. Piţurcă a avut ocazia să fie aplaudat de spectatorii de pe „Municipal“, însă a reluat cu capul peste poartă, din careul mic, mingea centrată de Iordache. Nici Mircea Voicu nu a avut noroc, şutul său centrare fiind respins cu vârful degetelor de portarul Moldovan. Ardelenii, motivaţi de prima consistentă de câte 100 de milioane de lei, cea mai mare din istoria clubului, au făcut faţă asediului şi la prima ameninţare a porţii gazdelor au deschis scorul. Coman a centrat din lovitură liberă de pe dreapta şi Astorga, nemarcat în centrul careului, a deviat cu capul spre colţul lung (’15). Cu avantaj pe tabelă, Mulţescu a apelat la „autobază“, iar pandurii au încercat degeaba să pătrundă prin desişul de adversari. Clujenii au replicat pe contraatac şi au fost de două ori aproape de majorarea diferenţei. Jovanovic a ratat ţinta cu capul din interiorul careului, iar Unguruşan a fost blocat la sacrificiu de Rusu. Calea spre egalare a găsit-o Iordache, cu o execuţie de excepţie, şut din prima în vinclul porţii adverse (’37).

Egal nesperat

Accidentat pe 31 august, la ultima victorie a pandurilor, Alexandru Păcurar a revenit pe teren şi în debutul actului secund a executat bine o lovitură liberă de la distanţă, Moldovan reuşind să reţină. Neagoe, obligat să învingă, a ales cartea atacului, iar Mulţescu, pe cea a contraatacului. Cu trei atacanţi în teren, Liviu Mihai, Stromajer şi Vintilescu, gorjenii nu au găsit soluţii, fiind puşi în dificultate de câteva ori de „studenţi“. Jovanovic a ratat ţinta din unghi, nu şi Goga, câteva minute mai târziu. Angajat în adâncime, atacantul clujenilor i-a ridiculizat pe Vătavu şi Bălăeţ şi a înscris pe sub portarul gazdelor (’70). Replica pandurilor a fost ilară, echipa lui Neagoe arătând ca o formaţie căzută din toate punctele de vedere, incapabilă să pună pe picior greşit defensiva organizată a oaspeţilor. Dacă Mulţescu s-a agitat întruna, „Geană“ a privit resemnat de pe bancă neputinţa propriilor elevi, în timp ce spectatorii au scandat la unison „Demisia!“. Nici măcar autogolul lui Bilica din ultimul minut de joc nu a schimbat datele problemei.
Imediat după meci, preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, a demis întreg staff-ul tehnic, interimatul la Galaţi urmând să fie asigurat, cel mai probabil, de directorul centrului de copii şi juniori, Mihai Stelescu.
„Pandurii este într-o situaţie dificilă, am ajuns la -15 în clasamentul adevărului şi urmează un meci foarte greu, la Galaţi. Am hotărât împreună cu domnul Neagoe să nu mai continuăm. De data aceasta, este o măsură care nu se mai schimbă“, a spus Condescu. Acesta susţine că nu are soluţii pentru banca tehnică şi îşi asumă vina pentru situaţia dezastruoasă în care se află echipa.
„Nu am luat legătura cu alt antrenor. Cel care vine trebuie să-şi ia ca angajament salvarea de la retrogradare. Îmi reproşez că suntem pe acest loc. Nimeni nu poartă vina decât eu“, a încheiat Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS