19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDerbiul mizelor mici la Constanţa

Derbiul mizelor mici la Constanţa

În ultima etapă a turului, ambele echipe care se întâlnesc sâmbătă la Constanţa, Farul şi Universitatea, au obţinut rezultate neconforme cu realitatea din teren. Deşi n-au jucat rău, oltenii au pierdut la Piatra Neamţ, 0-1, iar pentru meciul de pe Litoral îi au suspendaţi pe australienii Mitchell (cumul de patru cartonaşe galbene) şi Baird, ultimul fiind eliminat nejustificat de arbitrul Mugurel Drăgănescu în partida cu Ceahlăul. După ce luni Universitatea a avut în program o şedinţă de recuperare, de ieri, elevii lui Nicolo Napoli şi Jerry Gane au intrat în programul propriu-zis de pregătire pentru partida cu Farul, efectuând două antrenamente.

Ovidiu Stîngă – borna 35

Anunţat ca manager al clubului, deşi pe site-ul Universităţii nu apare funcţia lui Stîngă, Ovidiu îşi aniversează astăzi ziua de naştere, „Strâmbul“ împlinând 35 de ani. Produs al şcolii de fotbal oltene, el a debutat la Ştiinţa în campionatul fast al oltenilor – ’90/’91, când s-a obţinut eventul, şi a jucat pentru culorile alb-albastre până la sfârşitul sezonului 1994/1995, după care a plecat în Primera Division, evoluând două sezoane la UD Salamanca (’95-’97). Între 1996-2000 a jucat numai la PSV Eindhoven.
La revenirea în România, în sezonul 2001/2002, Ovidiu a preferat să joace sub culorile lui Dinamo, „câinii roşii“ câştigând atunci campionatul prin „managementul“ iscusit al lui Borcea şi al celorlalţi conducători ai fostei echipe departamentale. Stîngă a evoluat atunci în 18 meciuri pentru Dinamo. După acest episod, Ovidiu şi-a continuat şi încheiat cariera la Universitatea Craiova, ultimul meci jucat fiind în campionatul 2006/2007, cu o perioadă în care a evoluat iarăşi în Olanda, la Helmond Sport (Liga a II-a, 2004/2005).
În sezonul 2005/2006, cel al surghiunului oltenilor în Liga a II-a, Ovidiu Stîngă a fost antrenor-jucător, reuşind să readucă Universitatea în prima ligă.

Naufragiul Farului

Cu un nou „căpitan de vas“, în persoana lui Ion Marin, „marinarii“ nu au reuşit să câştige partida din ultima etapă a turului. Au terminat la egalitate, acasă, 1-1, cu Poli Timişoara, ajungând la cel de-al şaselea meci consecutiv fără victorie şi „consolidându-şi“ astfel poziţia 17, retrogradabilă.
Şi „rechinii“ au avut ieri programate două antrenamente, coordonate de Ion Marin, care s-au desfăşurat la Ovidiu, conducerea Farului protejând suprafaţa de joc a terenului principal din Constanţa, având în vedere că prognozele meteo anunţă ploi în aceste zile.
De mâine, lotul „marinarilor“ va intra în cantonamentul de la stadion. Doi jucători titulari, Emil Nanu şi Claudiu Voiculeţ, se confruntă cu unele probleme de sănătate, dar există speranţe că vor fi recuperaţi până la ora meciului cu Universitatea. Medic al Farului este Liviu Muja, fostul doctor al Universităţii din sezonul 1990/1991.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS