16.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024

Bate sau pleacă!

De trei victorii din tot atâtea meciuri are nevoie antrenorul Eugen Neagoe pentru a-şi asigura postul la Pandurii şi anul viitor.

Ca să rămână pe banca tehnică a echipei Pandurii Târgu Jiu şi anul viitor, Eugen Neagoe are nevoie de şase puncte în campionat, cu „U“ Cluj (acasă) şi Oţelul Galaţi (deplasare), şi o calificare în sferturile Cupei României. Obiectivul fixat de conducerea grupării gorjene este greu de realizat, având în vedere că în tot turul trupa lui Neagoe a obţinut trei victorii, iar de 12 partide nu s-a mai întâlnit cu succesul. Moralul „pandurilor“ este şi el destul de scăzut după şirul interminabil de insuccese care au dus echipa pe loc retrogradabil la jumătatea campionatului. „Geană“ a lăsat să se înţeleagă că a acceptat „interimatul“ de trei jocuri, deoarece conducerea clubului nu avea alte variante pentru banca tehnică, urmând ca din iarnă să părăsească formaţia din Târgu Jiu dacă rezultatele nu-i vor fi favorabile. „Am stat două zile, m-am gândit, nu ştiu dacă era altă soluţie acum. Sunt încă trei partide oficiale în decurs de zece zile. Trebuie să terminăm acest sezon împreună, iar după ultima partidă cu Oţelul Galaţi vom trage linie şi vom discuta despre toate lucrurile şi se va lua cea mai bună decizie. Sper să se găsească soluţiile cele mai bune şi echipa să aibă puterea să depăşească acest moment“, a spus Neagoe.

Ratările sunt de vină

Pandurii Târgu Jiu ocupă la finalul turului locul 15, ratările fiind identificate de antrenorul Eugen Neagoe ca una dintre cauzele decăderii echipei sale după un început bun de sezon. „Sunt mai multe reproşuri, dar nu vreau să intru în amănunte. Nu sunt omul care să dau în jucători. După un an bun în care echipa a demonstrat că are potenţial, din păcate, în acest campionat pe care l-am început bine, au fost mai multe cauze care au dus la evoluţia slabă din ultima perioadă. Jocul echipei poate nu a strălucit, dar efectiv aceste ratări care eu nu le înţeleg au făcut ca echipa să ajungă în situaţie de retrogradare în acest moment“, a spus Neagoe. Acesta îi disculpă pe atacanţii săi, care nu au reuşit decât patru goluri în tot turul, trei Liviu Mihai şi unul Stromajer, în timp ce Piţurcă şi Vintilescu nu au marcat. „Sunt şi atacanţi de mare valoare care ratează foarte mult“, şi-a scuzat „Geană“ jucătorii care sunt plătiţi de club să înscrie.   

David, trimis să-şi limpezească gândurile

Antrenorul cu portarii, Vali David, mandatat de Neagoe să-l reprezinte la conferinţele de presă în ultima perioadă, este considerat de conducerea clubului unul dintre vinovaţii înfrângerii din ultima etapă cu Gloria Bistriţa. David a scăpat porumbelul în săptămâna pregătitoare pentru jocul cu Bistriţa, când a declarat presei că toţi cei trei portari vor fi daţi afară în pauza competiţională, lucru care i-a demoralizat pe Dossey şi Bălăeţ, ghanezul greşind flagrant la două dintre cele trei goluri primite cu Gloria. David nu s-a prezentat la ultimele două antrenamente ale „pandurilor“ şi se pare că are zilele numărate la Târgu Jiu.
„Vali David este acasă pentru a-şi limpezi gândurile“, a explicat preşedintele Marin Condescu absenţa tehnicianului. Şi antrenorul Eugen Neagoe a sugerat ieri că s-ar putea despărţi de colaboratorul său. „Deocamdată nu sunt schimbări în staff-ul tehnic. După ce se vor încheia aceste jocuri vom sta şi vom discuta“, a declarat Neagoe. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII