21.4 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportInspiraţia lui Napoli

Inspiraţia lui Napoli

Adept al schimbărilor în primul unsprezece, în funcţie de randamentul arătat de jucători la antrenamente, Nicolo Napoli a fost salvat vineri seară de rezervele trimise în teren după pauză.

Două victorii, două egaluri şi două înfrângeri, acesta este palmaresul lui Nicolo Napoli de când a revenit la cârma Universităţii Craiova. Al doilea succes a venit vineri seară, 3-1 cu Gloria Buzău, însă îmbucurător pentru suporteri este faptul că în jocul echipei se vede o schimbare. Cu excepţia meciului din Ghencea, unde alb-albaştrii au părut speriaţi de şansa de a o prinde pe Steaua într-o pasă proastă, Ştiinţa a lăsat o impresie bună. Jucătorii au arătat ambiţie şi determinare şi puţin a lipsit ca remizele cu „U“ Cluj şi Dinamo să nu fie victorii, în timp ce la Galaţi oltenii ar fi meritat un egal.
Napoli s-a dovedit adeptul schimbărilor în primul unsprezece, unde îşi fac loc doar cei care arată o formă deosebită la antrenamente. Chiar şi jucătorii au recunoscut că nu află decât cu două ore înainte de meci cine este titular, în comparaţie cu perioadele precedente, când echipa se ştia cu câteva zile înainte.      
În meciul cu Gloria Buzău, italianul a surprins din nou, începând partida cu Ciucă şi Gărgălie titulari, Velcovici, Andrei Ionescu şi Wobay fiind lăsaţi pe banca de rezerve. Cum la pauză scorul era egal, 1-1, Napoli a fost nevoit să schimbe tactica, mutările sale dovedindu-se decisive. Ionescu şi Wobay au creat faza golului prin care Universitatea s-a desprins pe tabelă, reuşita lui Costea venind apoi firesc.

Dezamăgit de Ciucă

„Sunt mulţumit pentru felul în care s-au dăruit jucătorii mei. Am controlat meciul de la început până la sfârşit, însă noi singuri ne-am complicat existenţa prin greşelile făcute în special în prima repriză. Îmi pare rău pentru Ciucă. I-am spus să nu se complice pe un astfel de teren. L-am titularizat pentru că s-a pregătit foarte bine toată săptămâna, dar, din păcate, am greşit din nou. Pentru mine este foarte important cum se pregătesc jucătorii în săptămâna dinaintea meciului. Din fericire, rezervele au intrat foarte bine în joc şi au rezolvat meciul. Efortul ne-a fost răsplătit la final, când am reuşit două goluri în două minute“, a fost concluzia lui Nicolo Napoli.
„Sunt încă în perioada în care observ cum răspund fotbaliştii la solicitări atât la antrenamente, cât şi în dispute, iar de schimbări la nivelul lotului nu putem vorbi decât la iarnă“, a adăugat italianul.
Deşi anunţase că vine să obţină puncte în Bănie, Ştefan Stoica nu a avut prea multe de spus la finalul meciului, recunoscând superioritatea Ştiinţei. „Sunt dezamăgit de rezultat, dar un profesionist trebuie să accepte şi înfrângerile. Am rămas devreme în zece oameni, iar Craiova a venit peste noi în a doua repriză. Am încercat să rezistăm, ne-am aşezat pe două linii, dar a fost foarte greu, pentru că Universitatea a pus presiune. Am încercat să facem un meci nul, dar au venit acele goluri pe finalul partidei“, a afirmat Stoica.
Pentru ultima confruntare a turului, cea de duminică, de la Piatra Neamţ, alb-albaştrii au fost convocaţi astăzi, de la ora 10.30, la cantonamentul din Lunca Jiului, în programul de dimineaţă fiind inclusă şi o şedinţă psihologică. Tot astăzi, doi dintre oficialii echipei se vor afla la Bucureşti, la Curtea de Arbitraj pentru Fotbal din cadrul FRF fiind pe rol o nouă înfăţişare în disputa cu Gloria Bistriţa în cazul Mircea Bornescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII