11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim vrea să le umilească pe unguroaice

Oltchim vrea să le umilească pe unguroaice

Handbalistele de la Oltchim i-au dedicat succesul cu Buducnost portăriţei Huţupan, care a împlinit 36 de ani.

Handbalistele de la Oltchim şi cei doi tehnicieni au dedicat succesul contra muntenegrencelor portarului Luminiţa Huţupan Dinu, care, cu trei zile înainte de meci, a împlinit 36 de ani. Şi antrenorul oaspetelor, Tonje Tiselj, a ţinut să-şi felicite fosta elevă de la Krim Ljubljana: „Mă bucur pentru Luminiţa. Este o handbalistă foarte valoroasă, cu un caracter de excepţie. După cum joacă Oltchim în acest moment, nu cred că această echipă poate fi oprită de cineva în cursa de cucerire a trofeului pus în joc“.

Meiroşu vrea în finală

Adina Meiroşu, una dintre cele mai bune handbaliste ale meciului, a anticipat şi ea un succes final al Oltchimului: „Vreau să beau şampanie din Cupa Campionilor Europeni. În partida de vineri, cu Ferencvaros, nu cred că vom avea probleme şi ne vom impune clar“. Tot optimistă este şi Valentina Motogna Bese, „stâlpul“ apărării chimistelor: „Cred că vineri vom obţine a patra victorie din Grupa D. FTC Budapesta şi Buducnost sunt apropiate ca valoare şi se vor lupta pentru al treilea loc din grupă. Mă bucur că am putut face şi spectacol în partea a doua a întâlnirii cu muntenegrencele. Vâlcenii din tribună meritau asta. Au fost în permanenţă alături de noi şi le mulţumim pentru ataşament“. Valentina a dat dovadă de modestie, recunoscând că a jucat pe postul de centru conjunctural: „Am jucat coordonator pentru că Roxana Gatzel şi Gheorghe au fost accidentate. Acum, că ambele au revenit, probabil voi trece pe postul meu obişnuit“.

300 de unguri vin la Vâlcea

Următorul meciul al Oltchimului de vineri cu Ferencvaros Budapesta va fi de risc maxim pentru forţele de ordine, având în vedere că 300 de unguri şi-au anunţat prezenţa la Râmnicu Vâlcea. Galeria lui FTC este cunoscută ca fiind una dintre cele mai agresive din Europa. De altfel, echipa din capitala Ungariei a primit un ultim avertisment din partea EHF şi va fi exclusă din toate competiţiile europene în cazul unor noi abateri ale suporterilor.
„Nu ştim exact câţi vor veni. Noi vom lua legătura cu cei de la FTC mâine. Riscul este foarte mare, având în vedere ce s-a întâmplat la meciul din Cupa Cupelor, când ne-au spart autocarele şi au strigat în permanenţă lozinci antiromâneşti. Am informaţii că vor încerca să-i provoace pe vâlceni, mai ales că echipa lor nu are şanse prea mari în teren. Vom mobiliza forţe importante de ordine. Noi nu avem nevoie de bătăi la Vâlcea“, a spus „vicele“ Oltchimului, Petre Berbecaru. Partida va fi arbitrată de doi norvegieni, Andre Hansen şi Oistein Pettersen, observator EHF fiind croatul Vladimir Vujnovic.

Victorie cu Jolidon

Oltchim Râmnicu Vâlcea a reuşit ieri-seară a zecea victorie din acest campionat al Ligii Naţionale de handbal feminin. Chimistele au trecut cu 39-23 de Universitatea Jolidon Cluj şi rămân pe primul loc al clasamentului, la două puncte distanţă de principala contracandidată la titlul naţional, Rulmentul Urban Braşov.
Rezultatele etapei a 10-a a Ligii Naţionale: Urban Braşov – Tomis Constanţa 35-29, CSM Sfântu Gheorghe – HC Zalău 27-34, Oltchim – Jolidon Cluj 39-23, Astral Buzău – HCM Roman 30-23, Dunărea Brăila – Rapid Bucureşti 29-28, Cetate Deva – Oţelul Galaţi 22-28, HC Baia Mare a stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS