9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraioveanu ar vrea să ajute Universitatea Craiova

Craioveanu ar vrea să ajute Universitatea Craiova

Chiar dacă îi pasă de soarta Universităţii, „Gică“ nu a primit nici un semn de la Craiova, pe care o vede mult mai sus în clasament.

Gică Craioveanu se află de aseară în România, el urmând să participe mâine la „Seara Campionilor“ de la Cluj, eveniment caritabil organizat de Gică Popescu, care ieri şi-a aniversat ziua de naştere. „Seara Campionilor“ va însemna o confruntare a generaţiilor mai vechi din Olanda şi România, meciul legendelor fiind programat mâine, începând cu ora 20.30.

– Gică, ce zici de Universitatea, echipa ta de suflet?
– Când oltenii mei dragi au „reuşit“ a şaptea înfrângere consecutivă, ajungând „lanterna roşie“ a primei ligi, parcă eram într-un vis urât. Acum, după ultimele două victorii, au ieşit din zona aceea ruşinoasă şi sper să continue tot aşa, adică să obţină rezultatele din meciurile cu Dacia Mioveni şi Gloria Bistriţa. De aici, din Spania (interviul a fost realizat ieri, Gică aflându-se ieri-dimineaţă în Spania – n.r.), nu prea îmi dau seama ce s-a întâmplat cu Universitatea, care ar putea fi explicaţia acelor şapte insuccese. Zic asta deoarece lotul Craiovei nu este de locul 14, nici vorbă!
– Am început în trombă, 4-0 cu Farul, apoi ne-am stins!
– Ei, cred că de la acest meci din prima etapă li s-a tras. Ştiţi cum e în fotbal… Câştigi un meci, ridici capul şi crezi că deja eşti campion! Asta însă nu e bine. Cred că asta s-a întâmplat, probabil, şi cu oltenii mei, care, după acea partidă din debut, s-au şi văzut în cupele europene. Altfel nu-mi explic acea cădere, acea perioadă neagră din campionat, de şapte meciuri fără victorie, plus eliminarea din Cupa României. Bine că acum, repet, datele problemei s-au schimbat în bine. Sunt ferm convins că oltenii vor urca în clasament.
– Crezi că Universitatea ar mai putea reuşi calificarea în cupele europene, obiectivul iniţial?
– Este adevărat că mai sunt destule etape din campionat, dar este greu să prinzi cupele europene prin campionat, acolo unde ar mai fi, teoretic, şanse. Sunt optimist, am încredere în Universitatea, cred că întotdeauna se poate face mai mult.

Sunt un tip optimist

– În ultimele luni, Universitatea a fost un fel de maşină de tocat antrenorii, oficialii olteni căutând tehnicieni prin toată Europa. Te-au căutat şi pe tine?
– Nu. M-au căutat doar ziarişti cărora le-am explicat că nu am nici o şansă…
– Dar ai vrea?
– Vă daţi seama că mi-ar plăcea să ajut Universitatea, dar este foarte greu. În primul rând, nu ştiu câtă seriozitate şi stabilitate există în Bănie.
– Cum te simţi, eşti pregătit pentru meciul de joi seară, cu legendele Olandei?
– Sunt pregătit să joc, altfel nu veneam! Sunt încă bine din punct de vedere  fizic. De când m-am lăsat de fotbal, m-am îngrăşat doar un kilogram într-un an şi jumătate.
– În afară de faptul că tu comentezi meciuri de fotbal, mai ai şi alt job în Spania?
– Nu sunt comentator, ci analist.
– Ce tactică trebuie să adopte naţionalele României în meciurile cu reprezentativele Olandei astfel încât joi, la Cluj, şi sâmbătă, la Constanţa, să învingă?
– Batem şi joi, şi sâmbătă! Sunt un tip optimist şi am încredere în echipa noastră naţională, în selecţionerul Piţurcă. Noi suntem mai talentaţi decât olandezii, iar în meciul de la Constanţa, tricolorii au un fel de avantaj prin faptul că Van Basten nu-i poate folosi pe Persie, Sneijder şi Melchiot, suspendaţi, plus Saar şi Kuyt, accidentat. Am mare încredere în oamenii importanţi de la naţională, în Mutu, Chivu şi ceilalţi, cu „Loby“ în poartă… Şi, nu în ultimul rând, am încredere în „Piţi“, care este un fel de Pele! Comparaţia pare oarecum deplasată, dar eu pretind că Victor Piţurcă este unul dintre cei mai mari antrenori ai României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII