16.7 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024

Neagoe a ales

După cantonamentul din Austria, antrenorul „pandurilor“, Eugen Neagoe, şi-a conturat lotul cu care va aborda noul campionat, bazându-se pe 26 de jucători, dintre care şapte noi achiziţii. Astăzi, de la ora 18.00, ar trebui să se prezinte la antrenament următorii jucători: Adnan Guso, Robert Bălăeţ, Ibrahim Dossey, Sergiu Mândrean, Florin Popete, Jose Lucas Jackson (Brazilia), Alin Rus, Alin Chibulcutean, Marin Vătavu, Adrian Rusu (Rapid), Ionuţ Dragomir, Djapka Constant (Coasta de Fildeş), Mircea Voicu (Jiul Petroşani), Adrian Popescu, Robert Vancea, Florin Stângă, Alexandru Păcurar, Daniel Orac, Ilie Iordache, Ciprian Vasilache, Mugurel Dedu, Liviu Mihai, Jaka Stromajer (Slovenia), Edmilson Dos Santos (Brazilia), Sorin Vintilescu, Alexandru Piţurcă (TSKA Sofia). Brazilienii sunt aşteptaţi mâine dacă vor reuşi să-şi rezolve problemele personale.

Neagoe este mulţumit de lotul pe care-l are la dispoziţie, considerând că este superior valoric celui din sezonul precedent.

„Avem un lot echilibrat. Putem să fim mai optimişti decât în returul campionatului, când am avut probleme din cauza accidentărilor şi suspendărilor şi a trebuit să facem multe improvizaţii. Sunt câte doi jucători pe post şi acesta este un lucru bun. Va fi şi o concurenţă mai mare decât a fost până acum şi nu poate să fie decât benefică. Aştept şi revenirile lui Orac şi Păcurar. Sper ca de marţi, cel târziu, Păcurar să înceapă antrenamentele. Va fi greu pentru că a pierdut două săptămâni, dar el este valoros şi cred că, odată pus la punct cu pregătirea fizică nu vor fi probleme de integrare“, a spus tehnicianul.

Radovanovic, Enescu şi Zoicaş, împrumutaţi

 

„Geană“ a renunţat la serviciile lui Radovanovic şi Enescu, care vor fi împrumutaţi la echipe din eşalonul secund.

„Radovanovic şi Enescu vor rămâne jucătorii noştri, dar îi vom împrumuta. Radovanovic merge la CSM Râmnicu Vâlcea, iar Enescu nu pot să spun unde. Este păcat ca jucători tineri, de perspectivă, să nu joace, să piardă iarăşi o jumătate de an. Dacă ar fi rămas în lotul nostru şi nu ar fi jucat nu ar fi putut creşte în valoare. E mai bine să joace în Liga a II-a şi depinde de ei cât de repede vor reveni la Pandurii”, a spus Neagoe.

De asemenea, Lucian Zoicaş, care a suferit în urmă cu şase luni o operaţie de ruptură de ligamente încrucişate, are puţine şanse să continue la Târgu Jiu.

„Zoicaş este un subiect aparte, pentru că are o jumătate de an de când nu joacă. Ne vom gândi foarte serios şi vom lua o decizie zilele următoare. Va fi greu pentru el, pentru că sunt doi jucători pe post. Nu putem să riscăm cu el“, a opinat Neagoe.

 

Jocuri puţine de pregătire

 

Ploaia i-a dat peste cap planurile antrenorului Neagoe, care şi-ar fi dorit opt jocuri de verificare până la startul campionatului. Pandurii a susţinut în Austria doar patru partide, ultimul test urmând să aibă loc pe „Municipal“, sâmbătă, 21 iulie, de la ora 18.00, în compania sârbilor de la Radnicki Niş. Dacă, înainte de plecarea în Austria, „Geană“ aspira la adversari puternici, acolo a fost nevoit să evolueze în compania azerilor de la Neftchi Baku (3-0), a două echipe din liga a treia, Burghausen (0-0) şi Admira Wacker, precum şi a nou promovatei în Liga I, Gloria Buzău (1-0). Pandurii Târgu Jiu a anulat cinci amicale, cu Zalgiris Vilnius, Dinamo Kiev, Lech Poznan, NK Drava şi Levski Sofia, spre nemulţumirea tehnicianului.

„Cantonamentul şi-a atins scopul, dar, din păcate, nu am putut face şapte jocuri, aşa cum ne-am dorit, din cauza ploilor. Am reuşit să jucăm doar patru meciuri. Aş fi dorit opt jocuri până la începutul campionatului, dar o să ne mulţumim doar cu cinci amicale. Nu a fost vina noastră“, a spus Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS