22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportZâmbete de final pe Municipal

Zâmbete de final pe Municipal

După cinci înfrângeri consecutive, Pandurii Târgu Jiu a învins pe FC Argeş, reuşind să termine campionatul pe un onorant loc 11, în aplauzele suporterilor.

Plictiseala a domnit peste stadionul „Municipal“ din Târgu Jiu în prima parte, singurul moment în care tribunele au tresărit fiind marcat de prezenţa unor câini care se hârjoneau pe gazon.  Nici măcar golul lui Năstăsie nu i-a scos din letargie pe spectatori, dar nici pe fotbaliştii lui Neagoe, care au continuat să se caute pe teren. Vali David i-a ţinut locul cald lui Neagoe pe bancă, tehnicianul vizionând jocul din înălţimea tribunei oficiale, fiind suspendat. Echipa Pandurii l-a reinventat pe Vancea ca fundaş central, aceasta fiind singura surpriză a lui lui „Geană“ în primul unsprezece. De partea cealaltă, Cârstea şi-a aşezat echipa în teren pentru un punct, singurul din avanposturi fiind Năstăsie, sprijinit de Schumacher.
Piteştenii nu s-au aventurat decât în rare rânduri în atac, doar fazele fixe şi şuturile de la distanţă ameninţându-l pe Guso. Vasilache a concretizat dominarea sterilă a gorjenilor din debut printr-un şut plasat care nu i-a pus probleme lui Boşneag (’7). Acelaşi Vasilache nu s-a făcut înţeles de coechipieri la două lovituri libere şi a încercat de unul singur să rezolve meciul, şutul său de la 40 de metri fiind deturnat în corner de portarul piteştenilor. FC Argeş a replicat în minutul 23, când Guso a scos din vinclu lobul lui Tănase de la distanţă.  Piteştenii au deschis scorul în urma unei faze fixe. Schumacher a centrat din corner şi Năstăsie a reluat cu capul de la opt metri, în dreapta lui Guso (’33). Egalarea putea veni de la Vintilescu, cu un minut înainte de pauză, însă Boşneag a avut o intervenţie providenţială la lovitura de cap a atacantului lui Neagoe.

Ilie Iordache a făcut diferenţa

Neagoe a renunţat la confortul din loja oficială şi a coborât după pauză în tribune, în spatele băncii de rezerve a echipei sale. Efectul a fost imediat, Ilie Iordache având o ocazie mare de gol, însă nu l-a învins pe Boşneag de la zece metri (’48). Pandurii a întors rezultatul într-un interval de unsprezece minute, graţie centrărilor lui Ilie Iordache, care l-a ridiculizat pe Ghiţă, adversarul direct.  Mai întâi, Vintilescu a egalat cu capul din careul mic (’53), iar Stângă şi-a adus echipa în avantaj cu un eurogol, semifoarfecă direct în vinclu din interiorul careului mare (’64). Cârstea a simţit că punctul slab este Ghiţă şi l-a înlocuit, însă prea târziu. Nou intratul Mitrovic a avut o bună oportunitate, lovitura sa de cap, din plonjon, fiind reţinută cu siguranţă de Guso (’73). Egalarea a plutit peste Municipal, Năstăsie reluând de această dată imprecis cu capul, din şapte metri, mingea centrată de Tănase (’80), în timp ce Ionescu a trimis milimetric pe lângă stâlpul din dreapta al porţii gorjene (’90). FC Argeş va începe campionatul în liga secundă de la „-1“, în vreme ce Pandurii se pregăteşte pentru un nou sezon în Liga I, prezenţa la masa bogaţilor fiind câştigată de această dată pe gazon.

„Pandurii“, solidari cu minerii

Jucătorii de la Pandurii Târgu Jiu au purtat la meciul cu FC Argeş banderole albe pe care era inscripţionat cu pixul „grevă”. Fotbaliştii au dorit să fie solidari cu minerii care îi finanţează, ortacii declanşând de ieri greva generală în semn de protest faţă de intenţia guvernului de a trece la AVAS complexurile energetice Rovinari şi Turceni. Privatizarea acestora poate lăsa fără finanţare sportul gorjean, chiar locurile de muncă ale fotbaliştilor fiind puse în pericol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU