9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCioroianu rămâne invincibil

Cioroianu rămâne invincibil

În şase meciuri pe banca tehnică a Ştiinţei, antrenorul craiovean a reuşit cinci victorii şi un egal şi se gândeşte deja la campionatul care urmează.

Alb-albaştrii s-au acomodat repede cu atmosfera de la Constanţa, cei 2.000 de suporteri prezenţi la meci neputând să creeze vreun disconfort trupei lui Florin Cioroianu. Universitatea a început ofensiv partida, dezvăluindu-şi din start intenţia de a pleca neînvinsă de pe malul mării. Juveţii s-au instalat la cârma jocului şi au pus presiune la poarta constănţenilor, ratând bune ocazii de gol. În minutul 17, şutul lui Dina de la 16 metri a fost scos de la vinclu de Vlas, iar în minutul 37, Wobay a fost blocat in extremis de acelaşi portar constănţean. Gîrlă, Baird, Rose şi Dănănae au dat şi ei emoţii echipei lui Barsarab Panduru, care înainte de partidă recunoştea că trupa sa nu putea să-şi propună în acest campionat alt obiectiv decât salvarea de la retrogradare. Singura ocazie a „rechinilor“ s-a consemnat în minutul 35, când Guriţă, scăpat singur cu Bornescu, n-a reuşit să-l învingă pe portarul Ştiinţei, deşi se găsea în poziţie ideală.

Baird – gest necugetat

Ştiinţa a fost mai incisivă şi după timpul de odihnă. Baird a şutat puţin pe lângă poartă (’49), apoi a fost blocat excelent de Vlas (’63). Elanul oaspeţilor a fost tăiat de eliminarea atacantului australian, care l-a călcat pe Maxim (’69), iar arbitrul Lajos l-a trimis la cabine. Cu un om în plus, gazdele au încercat să forţeze, dar Gerlem (’74), Disney (’76) şi T. Moldovan (’83) nu au reuşit să-l învingă pe Bornescu. La finalul meciului, tehnicianul Florin Cioroianu, confirmat antrenor la Universitatea şi pentru campionatul care urmează, s-a declarat mulţumit de rezultat şi a anunţat obiectivul pentru sezonul 2007/2008. „Eliminarea lui Baird ne-a dat planurile peste cap. A trebuit să ne regrupăm, iar Farul ne-a dominat. Eu consider totuşi că am avut neşansă, că nu am marcat până la eliminarea lui Baird, însă este bine că nu am pierdut şi sper ca anul viitor echipa să urce în campiona şi, de ce nu, să ajungem în cupele europene“, a spus Cioroianu.

Respect pentru Guriţă

Aproximativ 20 de suporteri craioveni au fost prezenţi la Constanţa. Aceştia i-au încurajat permanent pe alb-albaştri, dominând fondul sonor în multe momente ale meciului. În plus, ultraşii olteni au afişat un banner pe care se putea citi: „Respect Guriţă!“, mesaj ce se adresa atacantului constănţean care a declarat recent că l-ar tenta să evolueze în Bănie din sezonul viitor, deşi are o ofertă şi de la Steaua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII