16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSpectacol în galben şi roşu

Spectacol în galben şi roşu

Pandurii – FC Vaslui 1-2
• Stadion „Municipal”, spectatori 3.000.
• Au marcat: Păcurar ‘7 / Panait ’28-p., Ljubinkovic ’59.
Pandurii: Guso – Bogoi, Rus, Chibulcutean, Dragomir (’82, Vătavu) – Ad. Popescu, Păcurar, Stângă (’77, Vidakovic), Vasilache – L. Mihai, Vintilescu (’46, Orac). Antrenor: Eugen Neagoe.
Vaslui: Hăisan – Panait, Buhuş, Ivan – Apostol, Zmeu, Ljubinkovic, Moraru – Buhăescu (’87, Doboş), Temwanjera (’91, Balaur), Gheorghiu (65, Bukvic). Antrenor: Viorel Hizo
• Cartonaşe galbene: Rus (2), Vintilescu, Guso, Dragomir, Păcurar, Vasilache, Ad. Popescu / Zmeu, Ljubinkovic, Panait, Moraru, Dobos.
• Cartonaşe roşii: Rus (’21), Bogoi (’80).
• Au arbitrat: Ov. Haţegan – C. Nica, G. Szabo.

Ceea ce trebuia să fie un spectacol fotbalistic având în vedere că ambele echipe erau scutite de griji s-a transformat într-o vânătoare de picioare, arbitrul Haţegan fiind obligat să arate de nouă ori cartonaşul galben şi o dată pe cel roşu numai în primul mitan. Fotbal puţin şi nervi mulţi, acestea ar fi coordonatele unui meci care trebuia să pună capăt crizei de rezultate la Pandurii. Neagoe, obligat de accidentări, a improvizat din nou, Bogoi fiind utilizat fundaş dreapta dată după ce etapa trecută la Arad jucase atacant. Aşezată de „Dulău“ într-un sistem ofensiv, FC Vaslui a deţinut posesia, dar începutul a fost favorabil „pandurilor“, Păcurar deschizând scorul în minutul 7 din lovitură liberă din preajma careului.
Sub huiduielile tribunei preocupate să sancţioneze ieşirile nervoase ale lui Hizo la marginea terenului, Temwanjera a reluat cu capul pe spate centrarea lui Panait, dar Guso a reţinut spectaculos. Meciul a luat o turnură neaşteptată, Rus fiind eliminat în minutul 21, după ce centralul Haţegan i-a arătat două galbene în două minute pentru faulturi inutile, departe de poarta lui Guso. Echipa Pandurii s-a reorganizat în defensivă şi a acceptat dominarea totală a oaspeţilor care au egalat în câteva minute. Chibulcutean l-a faultat pe Gheorghiu în suprafaţa de pedeapsă, iar centralul Haţegan a arătat punctul cu var. Decizia corectă a arbitrului a inflamat spiritele şi după câteva minute de parlamentări Panait a executat penaltiul şi a înscris. Fostul stelist s-a dus glonţ către banca de rezerve a „pandurilor“ bucurându-se ostentativ, spectatorii „gratulându-l“ cu brichete şi seminţe, iar rezervele lui Geană, cu înjurături. „Pandurii“ din teren au căutat în continuare să plătească poliţe oaspeţilor şi mai puţin să se preocupe de joc, luând cartonaşe galbene cu uşurinţă.

Pandurii au încheiat meciul în nouă jucători

După pauză s-a jucat fotbal puţin. Orac a fost trimis în teren în locul lui Vintilescu, dar Hăisan a continuat să şomeze între buturile moldovenilor. Jucătorii din teren au urmărit mai mult gleznele adversarilor decât mingea, iar Haţegan a continuată să scoată din buzunar cartonaşe de ambele culori. O fază care nu anunţa mare lucru s-a finalizat fericit pentru Vaslui, aruncându-i în disperare pe gorjeni. Buhăescu a centrat de pe stânga peste Guso, Ljubinkovic a sărit mai sus decât Bogoi şi moldovenii au preluat conducerea pe tabelă. Păcurar i-a dat emoţii lui Hăisan cu un şut puţin pe lângă vinclu, iar Bogoi a văzut direct cartonaşul roşu după o intrare la Buhăescu (’80).
Căderile repetate ale „pandurilor“ în careul advers sau în preajma acestuia au fost trecute regulat cu vederea de către Haţegan care şi-a atras şi mai mult antipatia publicului. Brigada de arbitri a fost sechestrată de jucătorii de la Pandurii pe teren, „fluieraşii“ părăsind terenul în huiduielile publicului şi sub protecţia jandarmilor. Pentru prima dată, preşedintele Marin Condescu a coborât pe teren pentru a calma spectatorii şi a-i acompania pe arbitri la cabine şi tot pentru prima dată tunelul de acces la vestiare a fost coborât până la marginea terenului. „Am fost foarte dezamăgit. Un joc care trebuia să fie doar pe teren a fost stricat de inconştienţa unor arbitri. Nu cred că a fost vreo miză decât prostie şi inconştienţă“, a comentat Condescu. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS