16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportContract pe viaţă cu Energia

Contract pe viaţă cu Energia

Sorin Toacsen a condus ieri, la Târgu Jiu, primul antrenament al echipei de handbal masculin Energia Pandurii, prilej cu care a testat şi un jucător sârb.

Învoit de Uztel Ploieşti, unde activează ca jucător până pe 1 iunie, Sorin Toacsen, viitorul antrenor principal al echipei Energia Pandurii, s-a prezentat ieri la Târgu Jiu, unde a supervizat primul antrenament al grupării gorjene. Cu această ocazie, Toacsen a testat un centru sârb, Marko Glicic, care nu l-a impresionat pe noul tehnician. „Nu este un jucător care ne-ar putea ajuta pe noi foarte mult. Nu ştiu care a fost situaţia, oboseala, sfârşit de campionat, dar sunt jucători la echipă de aceeaşi valoare cu el şi este mai bine să păstrăm ce avem noi, să creştem jucătorii noştri şi să le dăm încredere“, a concluzionat tehnicianul.
Originar din Gorj, Sorin Toacsen şi-a propus obiective mai îndrăzneţe la Târgu Jiu decât cele impuse de clubul Energia Pandurii: „Am revenit la Târgu Jiu în calitate de antrenor, dar şi jucător, fiindcă sper să ajut în egală măsură echipa, atât din poartă, cât şi de pe banca tehnică în momentele de respiro. Obiectivul meu şi al băieţilor este calificarea într-o cupă europeană, deci un eventual loc cinci, dar obiectivul clubului pe termen mai lung este formarea unei echipe competitive şi clasarea în locurile 1-8“.
Durata contractului lui Toacsen cu „pandurii“ este nelimitată. „Sperăm să fie al doilea Tadici“, a spus preşedintele secţiei de handbal a clubului Energia, Gore Popescu. „Contractul meu sper să fie pe viaţă, aici m-am născut, aici am crescut şi m-am format ca sportiv“, a completat Toacsen.

Lot de perspectivă

Valoarea lotului echipei Energia Pandurii este superioară locului ruşinos ocupat la finalul sezonului 2006 – 2007. Contraperformanţa a fost cauzată de un blocaj psihic şi nu de lipsa de valoare a jucătorilor, după cum a spus Toacsen: „Acest loc zece obţinut în campionatul recent încheiat nu este unul pe care echipa îl merită. Sunt convins, pentru că deja am văzut în campionatul trecut că sunt jucători care au totuşi valoare. Au cedat însă din punct de vedere psihic şi le-a fost foarte greu să revină după eşecul din Cupa EHF, unde au fost eliminaţi de o echipă din Cehia“.
Sorin Tocsen îşi doreşte câte doi jucători pe post, partea dreaptă fiind vulnerabilă în acest moment, unde Apolzan şi Mazilu nu au concurenţi. „Este un lot bun, de perspectivă, dar în condiţiile de acum sigur vor mai veni doi – trei jucători pentru a ne întări. Ne dorim să ne îndeplinim obiectivele personale şi să reuşim un joc plăcut ochiului. Vreau să întărim la echipă partea dreaptă şi să mai aducem o extremă, un inter şi un centru, în afară de pivotul de la Timişoara, Mrakic, care a semnat deja cu noi, pentru a avea dublură pe fiecare post“, a declarat Toacsen. Acesta i-a comunicat portarului Dorin Muraru că este liber să-şi caute echipă, renunţând, de asemenea, la Panait, Eremia şi Radu Costel, ultimii doi la final de contract.
Pe lângă pivotul Mrakic, a mai semnat cu Energia Pandurii şi Cristian Roşu (Uztel Ploieşti), gruparea gorjeană făcându-i o ofertă şi lui Vali Popescu, care ar putea reveni la Târgu Jiu. Accidentat destul de grav, ruptură de tendon, Popescu s-a prezentat la sală în cârje şi a discutat cu Toacsen şi cu preşedintele Gore Popescu, urmând să dea un răspuns în următoarele zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS