9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPanduri fără griji

Panduri fără griji

Cu patru etape înainte de finalul campionatului, Pandurii Târgu Jiu şi-a asigurat şi matematic prezenţa în sezonul viitor al Ligii I.

 Deşi mulţi o vedeau o candidată sigură la retrogradare înainte de startul sezonului, echipa lui Eugen Neagoe şi-a îndeplinit obiectivul, menţinerea în Liga I, cu patru etape înainte de final. Pandurii Târgu Jiu a realizat sub comanda lui „Geană“ cele mai mari performanţe din istoria clubului, o semifinală de Cupa României şi locul nouă în primul eşalon, ocupat în prezent, cu 41 de puncte acumulate. „Pandurii“ mai au de jucat în deplasare cu UTA şi Steaua şi pe teren propriu cu FC Vaslui şi FC Argeş, tehnicianul propunându-şi să nu piardă nici un joc. „Nu vreau să pierd nici un meci, nici măcar la Steaua. Nu contează ce spune Gigi Becali, că suntem victime sigure. Jucăm fără presiune şi nu se ştie ce se poate întâmpla“, a spus Neagoe.

Vor un rezultat bun la Arad

După două înfrângeri consecutive, la Timişoara şi cu Universitatea Craiova pe teren propriu, prima din acest an pe „Municipal“, jucătorii lui Neagoe îşi propun să întrerupă la Arad seria insucceselor. „La UTA mergem să facem un joc cât mai bun şi, dacă se poate, să obţinem un rezultat bun. E clar că nu o să mergem să ne apărăm, pentru că ne-am îndeplinit obiectivul şi nu prea avem ce să pierdem. Încercăm să jucăm un fotbal frumos şi să obţinem un rezultat pe măsură“, a declarat Păcurar.
„Geană“ trebuie să lucreze şi la psihicul jucătorilor săi, afectaţi de înfrângerea în faţa Craiovei şi de atitudinea publicului de pe „Municipal“, ostilă echipei sale. „Ne propunem să nu pierdem, să scoatem un rezultat bun. Sper să trecem peste meciul ăsta cu Universitatea Craiova. E normal ca jucătorii să fie supăraţi, nu e prea plăcut să pierzi, dar în sport asta este“, a spus Neagoe. Tehnicianul nu este dispus la experimente, apelând la cea mai bună formulă de echipă pe care o poate alinia. Orac este însă suspendat, iar Popete, Chibulcutean, Iordache şi Vasilache au probleme de sănătate. „Până la ora meciului poate îi recuperăm pe primii doi, deşi nu s-au antrenat în ultimele zile. Aşa se întâmplă la sfârşitul campionatului, intervin accidentări la toate echipele, nu numai la noi“, a susţinut „Geană“.

„Publicul nu merită echipă în Liga I“

Jucătorii echipei Pandurii s-au arătat dezamăgiţi de publicul de pe „Municipal“ la meciul cu Universitatea Craiova. „Păcat că am pierdut cu Craiova, mai ales că era considerat un derbi al Olteniei. Oricum, îmi pare rău mai mult pentru preşedinte şi pentru antrenor care-şi doreau foarte mult victoria. Nu mi-a plăcut atitudinea celor din tribune. Să joci acasă şi să scandeze aproape tot stadionul împotriva propriei echipe nu am mai întâlnit“, a declarat Alex Păcurar. Şi colegul său Adnan Guso a fost tranşant: „Am fost dezamăgit. După primul gol nu m-a mai interesat. Nu merită publicul din Târgu Jiu echipă în Liga I“.
Preşedintele Marin Condescu nu crede că suporterii „pandurilor“ şi-au huiduit favoriţii, lăsând să se înţeleagă că adevăraţii susţinători ai echipei sunt acei spectatori care vin la fiecare meci. „Niciodată publicul nu se va manifesta cum vor organizatorii. Nu cred că ai noştri i-au huiduit pe ai noştri. Eu am văzut că au aplaudat. Noi avem 3-4.000 de suporteri. Faţă de alte echipe este îmbucurător“, a comentat Condescu atitudinea ostilă a unei părţi a spectatorilor de pe „Municipal“ la meciul cu Ştiinţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS