11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJuveţii au dormit în ghete

Juveţii au dormit în ghete

Liga I

Oţelul Galaţi – Universitatea   4-1
• Stadion „Oţelul“, spectatori: 5.000.
• Au marcat: Szekely ‘2, G. Paraschiv ’27, D. Stan ’44, Dina ’90 (autogol) / Njock ’54.
Oţelul: Vîtcă – Gado, Nogo, Sîrghi, Semeghin – Szekely, Mărginean, G. Paraschiv (’77, Labuskas), Kim – E. Jula (’68, Giurgiu), D. Stan (’82, V. Tănase). Antrenor: Petre Grigoraş.
Universitatea: Bănică – Dănănae, Ciucă (’46, Curteanu), Mitchell, Velcovici (’46, Baird) – Pîrvu, Săceanu (’46, Gîrlă), Dina, Wobay – Fl. Costea, Njock. Antrenor: Ştefan Stoica.
• Cartonaşe galbene: Szekely (’22) / Mitchell (’39), Dănănae (’41), Gîrlă (’49), Wobay (’59), Curteanu (’70).
• Au arbitrat: A. Constantin – A. Oniţă, Ad. Vidan.

Alb-albaştrii au fost depăşiţi de oţelari la toate capitolele, prestaţia lor fiind în concordanţă cu scorul afişat pe tabela de marcaj.

Suporterii olteni au aşteptat cu sufletul la gură meciul de la Galaţi, situaţia delicată din clasament obligând-o pe Ştiinţa să joace numai la victorie. Din declaraţiile juveţilor făcute în zilele premergătoare meciului de sâmbătă reieşea faptul că alb-albaştrii au o singură variantă şi vor da totul pe teren pentru a-şi salva „pielea“. Nu a fost deloc aşa, pentru că Oţelul a făcut ce a vrut pe teren cu elevii lui Fane Stoica şi şi-a trecut în cont o victorie foarte frumoasă.
Universitatea a început prost încă din primele minute, încasând gol la prima fază de poartă a gălăţenilor, Szekely fiind cel care a dejucat pasul la ofsaid al apărării craiovene şi a şutat imparabil la colţul lung al porţii apărate de Bănică (‘2). Au urmat 25 de minute de supunere a Ştiinţei, în care trupa lui Petre Grigoraş a mai irosit două oportunităţi de a marca, prin acelaşi Szekely (’24) şi Kim (’26). Oţelul s-a desprins pe tabela de marcaj în minutul 27, când Paraschiv a reluat impecabil centrarea de pe partea dreaptă a lui Semeghin. Degringolada din tabăra craioveană avea să mai fie speculată o dată până la pauză de gazde, semnătura golului trei aparţinându-i lui Daniel Stan, care a reluat precis în poarta lui Bănică, după o centrare a aceluiaşi Semeghin.

Au fost „varză“ şi după pauză

Apelând la câteva modificări în formula de joc a echipei, Fane Stoica a încercat să schimbe „faţa“ Universităţii, însă nu a reuşit. Chiar dacă Njock a redus din diferenţă în minutul 54, alb-albaştrii au menţinut nota proastă din prima repriză, permiţându-le celor de la Oţelul să joace la spectacol, gazdele trecându-şi în cont alte trei ocazii de gol prin Semeghin (’59) şi Daniel Stan (’61, ’62). Gălăţenii au avut şi trei bare, primele două în minutul 72, autori Szekely şi Kim, iar cea de-a treia un minut mai târziu, Szekely dovedindu-se lipsit de şansă. Oţelul a făcut 4-1 în minutele de prelungiri, cu concursul craioveanului Mihai Dina, care a reluat spectaculos în propria poartă, lăsându-şi colegii fără replică.
Universitatea a arătat ca o echipă fără orizont la Galaţi, iar teama de a nu retrograda din nou este din ce în ce mai mare, mai ales că urmează numai partide de foc, în compania celorlalte contracandidate înscrise în lupta supravieţuirii în Liga I.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII