9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVasko are ambitii mari

Vasko are ambitii mari

Dupa ce a terminat turul pe locul doi in Seria a IV-a a Ligii a III-a, la doua puncte de lider, Minerul Mehedinti s-a despartit de antrenorul Dumitru Vizitiu. Conducatorii echipei au tatonat pistele Cornel Mihart si Aurel Sunda, insa, in cele din urma, au obtinut acordul lui Emeric Vasko, fostul jucator al lui UM Timisoara, Unirea Alba Iulia si FC Brasov, pentru a fi antrenor-jucator timp de doi ani si jumatate. Pentru zilele trecute fusese programat un meci amical cu lidera Ligii a IV-a mehedintene Dunarea Orsova, insa antrenorul a solicitat anularea acestuia, pentru a se putea familiariza cu jucatorii. „Inca nu mi-am facut o parere despre fiecare jucator. Zilele acestea voi vedea si eu potentialul lotului si, in functie de posturile deficitare, sper sa putem achizitiona câtiva fotbalisti cu experienta“, a spus Emeric Vasko.


Vasko debuteaza ca antrenor


Lipsit de experienta, noul antrenor a activat ultima oara in Liga a IV-a din Austria, la echipa SKU Amstatten, unde ar fi putut câstiga bani mai multi decât la Minerul, insa a considerat tentanta oferta gruparii oltene. „Aici se doreste performanta. Am considerat ca am posibilitatea de a-mi trece in palmares o promovare chiar la primul sezon de antrenorat“, a explicat Vasko alegerea facuta. Intrebat daca va mai juca, noul antrenor a afirmat: „Vârsta si pregatirea fizica imi permit sa fac fata la acest nivel, insa, pentru a forma o echipa competitiva, ma voi antrena cot la cot cu noii mei coechipieri“.


„Regret plecarea lui Dumitru Vizitiu, antrenorul cu care am adunat multe puncte in tur. Dânsul are probleme medicale si la solicitarea acestuia i-a fost acceptata demisia. Asa cum am promis, am adus la echipa un antrenor care am considerat ca este capabil sa ne duca in esalonul secund“, a explicat Rafael Norocel Ciorascu, vicepresedintele Minerului Mehedinti.


Cantonamentul se va efectua in Serbia


Pâna pe 5 februarie, Minerul Mehedinti se va pregati la baza proprie de la Valea Copcii, având programate doua antrenamente pe zi, dar si câteva amicale. Dupa aceea, echipa va pleca in cantonamentul de la Dona Milanovac, o localitate aflata in Serbia, la 50 de kilometri de granita cu România, pentru o perioada de zece zile. „Am ales Milanovac fiindca acolo sunt conditii incomparabile cu Baile Herculane. Daca spun ca aceasta este baza de pregatire a nationalei Serbiei cred ca am spus totul“, a precizat vicepresedintele Rafael Ciorascu.


In ceea ce priveste lotul de jucatori, conducatorii au in vizor cinci fotbalisti de la esaloane superioare. S-au obtinut deja semnaturile a doi dintre ei, Mondea, de la FCM Resita, si Bar, de la UM Timisoara, alti trei jucatori fiind in curs de legitimare.


„Minerii“, invinsi de Resita


Minerul Mehedinti a intâlnit ieri, intr-o partida amicala, echipa din liga secunda FCM Resita. Jocul fusese programat sa se dispute la Herculane, insa, din cauza starii terenului, degradat ca urmare a jocurilor din ultimele zile, cele doua echipe s-au deplasat la o distanta de 65 km, pe stadionul de la Valea Copcii. Minerul a folosit tot lotul de jucatori, inclusiv noile achizitii Mondea si Bar. Partida s-a terminat cu victoria celor din Resita, scor 3-2. Pentru mehedinteni au inscris Dragotescu si Vasko. Sâmbata, Minerul Mehedinti va disputa alt amical, atât adversara, cât si terenul urmând sa se stabileasca in functie de starea vremii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS