14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAmical intre gorjeni

Amical intre gorjeni

Pandurii intâlneste Minerul Motru la Târgu Jiu, in primul joc de verificare al celor doua echipe din acest an, Neagoe neputând conta pe noua achizitie – Radovanovic.


Dupa o saptamâna de antrenamente cu caracter preponderent fizic, elevii lui Eugen Neagoe (foto) sustin astazi primul amical din acest an, in compania echipei de liga a III-a Minerul Motru. Jocul are loc pe terenul sintetic din cadrul Complexului Sportiv Municipal Târgu Jiu, de la ora 15.00, in deschidere fiind programata partida dintre Minerul Matasari si rezervele gruparii motrene. „Pandurii“ trebuie sa faca risipa de efort pentru a-l multumi pe „Geana“, tehnicianul nefiind preocupat de realizarile fotbalistice ale jucatorilor sai. „O sa facem doua echipe echilibrate, sa joace fiecare o repriza. Nu sunt importante nici rezultatul, nici jocul, pentru ca este primul meci de pregatire. O sa facem si un antrenament in dimineata partidei. Ne intereseaza efortul in principal. Daca ei vor depune efort, chiar daca vor avea putine reusite nu va fi nici o problema“, a declarat Neagoe. Spectatorii nu pot sa-l vada la lucru cu prilejul acestui joc pe atacantul bosniac Igor Radovanovic, care este invoit pentru a-si rezolva problemele cu viza. „Radovanovic are probleme cu viza, este jucatorul nostru, a semnat. Speram ca pâna marti sa ajunga“, a spus tehnicianul.


Fara senatori de drept


Având un lot echilibrat la dispozitie, antrenorul echipei Pandurii isi atentioneaza jucatorii ca nu exista titulari de drept. Zilnic, fiecare „pandur“ trebuie sa demonstreze, la antrenamente si la jocuri, ca merita sa evolueze in primul unsprezece al gruparii târgujiene. „In acest moment nu exista titular cert la Pandurii. Ei singuri vor ramâne sau nu in primul unsprezece, depinde de ce vor arata in aceasta perioada de pregatire. Sunt jucatori profesionisti si trebuie sa inteleaga ca cel mai bun, cel aflat in cea mai buna forma, trebuie sa joace, iar cei care vor ramâne in afara primului unsprezece va trebui sa munceasca mai mult sa prinda un loc de titular. Sunt jucatori care chiar daca au evoluat bine in turul campionatului nu inseamna ca sunt senatori de drept. Daca ei vor merge pe aceeasi linie, vor creste si in joc si cu siguranta vor ramâne in echipa. Va trebui sa demonstreze in fiecare zi ca-si merita locul“, a afirmat „Geana“.


„Vreau sa invatam“


Doua dintre adversarele echipei Pandurii Târgu Jiu in turneul din Antalya, Rijeka si Fehervar, au reprezentat Croatia, respectiv Ungaria in preliminariile Cupei UEFA. De asemenea, austriecii de la Sturm Graz si ucrainenii de la Metalurg Donetk au o carte de vizita in cupele europene, anuntându-se adversari tari pentru „panduri“. „Mi-am dorit sa jucam numai cu echipe bune, nu cu echipe modeste de la care nu putem câstiga nimic. Vreau sa invatam ceva, nu sa mergem acolo in excursie. In Antalya nu o sa ma intereseze rezultatul, ci jocul. Un joc se poate pierde, dar depinde cum il pierzi, de ce maniera. Este important ca jocul echipei sa ne dea sperante pentru returul campionatului“, a comentat Neagoe programul de amicale din Turcia.


Organizatorii turneului din Antalya dotat cu Cupa Arcadia Belek au stabilit datele jocurilor, Pandurii fiind repartizata in grupa A, alaturi de Fehervar (5 februarie, ora 19.00), Spartak Trnava (7 februarie, ora 19.00) si FC Seul (9 februarie, ora 17.00). Câstigatoarele celor doua grupe isi vor disputa finala, iar echipele clasate pe locul doi vor lupta pentru ultima pozitie a podiumului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU