11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSistemul grupelor, experimentat in tenis

Sistemul grupelor, experimentat in tenis

In sezonul 2007, 13 competitii ATP vor experimenta sistemul grupelor, incepând cu turneul de la Adelaide (Australia), care a debutat luni. Dupa noua formula, inspirata din finala Masters, turneele vor incepe cu grupe formate din trei jucatori, care se vor confrunta intre ei, iar cel mai bun din fiecare grupa va merge mai departe. Ideea este ca o partida pierduta sa nu fie sinonima cu eliminarea, evitându-se astfel situatia in care capii de serie sa paraseasca prematur competitia.


Acest sistem, care nu afecteaza Masters Series si nici turneele de Grand Slem, va fi testat in 13 competitii ATP. Acestea sunt: Adelaide (Australia), Vina del Mar (Chile), Delray Beach (SUA), Buenos Aires (Argentina), Las Vegas (SUA), Estoril (Portugalia), Queen’s (Marea Britanie), Bastad (Suedia), Newport (SUA), Indianapolis (SUA), Umag (Croatia), Washington (SUA) si Stockholm (Suedia).


Dupa numarul jucatorilor de pe tabloul principal, se vor aplica trei formule: in turneul in care vor fi 48 de jucatori se vor forma 16 grupe a câte trei tenismeni, in timp ce la turneul in care sunt 24 de jucatori se vor forma opt grupe a câte trei tenismeni. La competitiile cu 32 de jucatori se va organiza o faza preliminara, cu eliminare directa, in care vor juca cei mai slabi 16 clasati. Cei opt sportivi ramasi in cursa se vor alatura celorlati 16 si se vor imparti in opt grupe a câte trei tenismeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS