9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportClonati-l pe Pavel!

Clonati-l pe Pavel!

„Cneazul“ a adus victoria care mentine România in elita tenisului mondial.


Echipa României a reusit aseara o victorie senzationala in fata Coreei de Sud in barajul pentru mentinerea in Grupa Mondiala a Cupei Davis. Ca de obicei, eroul a fost Andrei Pavel (foto), cel care de aproape zece ani este liderul unei echipe ce se mentine in fiecare an in elita tenisului mondial. Dupa 1-1 in prima zi si victoria românilor la dublu, meciul „vedeta“ dintre Pavel si Hyung-Taik Lee urma sa decida soarta confruntarii. Desi obositi dupa partida de dublu, cei doi s-au batut pentru fiecare minge. Asiaticul a inceput mai bine si a câstigat primul set cu 6-4, insa „Cneazul“ a avut o revenire spectaculoasa. Si-a adjudecat setul secund cu 6-4 si l-a câstigat si pe al treilea cu 6-3. In setul patru, Pavel nu a mai avut rival. A inceput cu un break si a terminat cu un as, in stil de mare campion, câstigând cu 6-2 si ducând scorul general la 3-1, consfintind astfel victoria României. Ultimul meci de aseara, disputat dupa inchiderea editiei, intre Victor Crivoi si Woong-Sun Jun, nu a mai contat, scorul final, indiferent daca urma sa fie 3-2 sau 4-1, figurând doar la capitolul statistica.


Victorie importanta la dublu


Desi trebuia sa se joce sâmbata, din cauza ploii meciul de dublu a fost decalat cu o zi. Pauza a fost de bun augur pentru perechea Andrei Pavel / Horia Tecau, care ieri-dimineata a reusit o victorie extrem de importanta in fata tandemului Hyung-Taik Lee / Hee-Seok Chung, dupa doua ore si 51 de minute de joc. Românii s-au impus cu scorul de 2-6, 6-2, 6-3, 7-5, trecând in palmaresul echipei prima victorie la dublu in Cupa Davis dupa o pauza de trei ani.


Asiaticii au inceput bine si au câstigat primul set, dar vremea a tinut cu românii. Partida s-a intrerupt pentru o jumatate de ora, iar la reluare Pavel si Tecau au facut legea. Cei doi s-au inteles excelent, s-au impus in urmatoarele doua seturi, iar in cel de-al patrulea au avut o revenire extraordinara. Românii au reusit sa câstige sase game-uri la rând si sa intoarca rezultatul, de la 1-5 la 7-5, ducând scorul general la 2-1, lucru care s-a dovedit in cele din urma decisiv in câstigarea disputei cu asiaticii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS