9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFarul s-a stins la Auxerre

Farul s-a stins la Auxerre

„Marinarii“ au fost invinsi la scor de formatia franceza si au sanse minime de calificare in Cupa UEFA.


In prima mansa a turului al treilea al Cupei UEFA Intertoto, echipa franceza Auxerre a invins sâmbata seara, pe teren propriu, pe Farul Constanta, cu 4-1. Noua echipa a lui Daniel Niculae a facut spectacol in meciul cu „marinarii“, invingând la un scor care o scuteste de emotii pentru retur.


Francezii s-au aruncat de la inceput spre poarta lui Curca, iar Mathis a deschis scorul in minutul 7 cu un sut senzational de la 30 de metri, care a catapultat mingea in vinclul portii lui Curca. Dupa numai doua minute, gruparea din Hexagon si-a majorat avantajul la 2-0 prin Pieroni, care a marcat cu latul, din mijlocul careului mare, profitând de „somnul“ fundasilor constanteni. Elevii lui Momcilo Vukotici au intrat in joc in minutul 16, când Disney a scapat pe contraatac printre fundasii centrali ai francezilor si a intors mingea la Gurita, care nu a gresit tinta: 2-1.


In partea a doua a partidei, Farul a aratat ca are mari carente in defensiva, francezii profitând din plin de acest lucru. Kahlenberg a ridicat scorul la 3-1 (‘52) dintr-o lovitura libera de la 25 de metri la care Curca a fost spectator, iar Traore, intrat pe teren in locul lui Daniel Niculae, a „inchis“ tabela in minutul 75, la o noua gafa a apararii constantene.


Returul acestei intâlniri, care se va disputa sâmbata, 22 iulie, la Constanta, se anunta o simpla formalitate, Farul având nevoie de o victorie cu 3-0 pentru a se califica in Cupa UEFA. Este insa greu de crezut ca trupa lui Vukotici va reusi sa o surclaseze pe Auxerre, chiar daca va evolua in fata propriilor suporteri.


In partida de sâmbata, tehnicianul echipei Auxerre, Jean Fernandez, a utilizat urmatorii jucatori: Cool – Sagna, Mignot, Kaboul, Radet – Mathis, F. Thomas, Cheyrou – D. Niculae (‘66, Traore), Pieroni, Kahlenberg.


La rândul sau, antrenorul formatiei constantene, Momcilo Vukotici, a trimis pe teren urmatorii jucatori: Curca – Bacila, Gheara, Schiopu, L. Florea – Apostol (‘69, Farmache), Voiculet (‘56, Larie), V. Pacuraru – Gurita, Todoran – Disney.


Cupa Intertoto, turul III, mansa I


In prima mansa a turului al treilea al Cupei UEFA Intertoto s-au inregistrat urmatoarele rezultate: Auxerre – Farul Constanta 4-1 (Mathis ‘7; Pieroni ‘9; Kahlenberg ‘64; Traore ‘75 / Gurita ‘16), Grasshopper – Gent 2-1 (Ristic ‘50, Salatic ‘55 / Zewlakow ‘3), Kalmar – FC Twente 1-0 (Blomberg ‘52), Larissa – Kayserispor 0-0, Maccabi Petah Tikva – Achna 0-2 (Schlichting ‘65, Kebadze ‘77), Newcastle – Lillestrom 1-1 (Luque ‘50 / Koren ‘24), OB Odense – Hibernian 1-0 (Sorensen ‘33-penalti), Olympique Marseille – Dnipro Dnipropetrovsk 0-0, Ried – Tiraspol 3-1 (Drechsel ‘26, Martinez ‘52, Seo ‘81 / Alexej ‘69), Villarreal – Maribor 1-2 (Forlan ‘72 / Rakic ‘40, Jelic ‘83).


Returul se va disputa pe 22 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS