14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTotti, erou national

Totti, erou national

Calificarea Italiei in sferturile de finala ale Campionatului Mondial a fost primita cu entuziasm in Peninsula, chiar daca jocul elevilor lui Marcello Lippi a suferit in disputa cu Australia.


„Azzurri“ au primit insa un ajutor nesperat din partea arbitrului spaniol Luis Medina Cantalejo, care le-a acordat un penalti gratuit in ultimele secunde, transformat de Francesco Totti.


Capitanul lui AS Roma, revenit dupa o lunga perioada de convalescenta din cauza unei accidentari la genunchiul stâng, a fost declarat ieri, la unison, de presa italiana, erou national, primind toate laudele pentru accederea „squadrei azzurra“ in antepenultimul act al competitiei din Germania.


„Totti de Italia“, a titrat pe prima pagina cotidianul Corriere dello Sport, „Totti salveaza Italia“, a scris Il Messaggero, in timp ce pentru La Repubblica „Totti a salvat o echipa nationala dezamagitoare“. „Existau doar 11 metri intre a ramâne sau a pleca. Insa, exista un singur Totti si el este de partea noastra. Este sigur, dar nu arogant. Gloria trecea pe acolo, iar mingea sutata de Francesco a ajuns intre buturile Australiei. Italia lui Totti merge inainte“, s-a putut citi in Il Messaggero. Italia se va bate pentru un loc in semifinale cu Ucraina, meci programat vineri, pe „AOL Arena“ din Hamburg.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS