14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMai buni la penaltiuri

Mai buni la penaltiuri

Optimi de finala


Elvetia – Ucraina 0-0


(0-3 la penaltiuri)


„RheinEnergie Stadion“, Köln, spectatori: 40.000.


Elvetia: Zuberbühler – Müller, Ph. Degen, Djourou (‘33, Grichting), Magnin – Wicky, Vogel, Cabanas, Barnetta – Frei (‘116, Lustrinelli), Hakan Yakin (‘64, Streller). Antrenor: Kobi Khun.


Ucraina: Sovkovski – Nesmasnii, Vasciuk, Selaiev – Gusev, Timosciuc, Husin, Voronin (‘110, Milevskiy), Kalinicenko (‘75, Rotan) – Sevcenko, Vorobey (‘93, Rebrov). Antrenor: Oleg Blohin.


Cartonas galben: Barnetta.


A arbitrat: Benito Archundia (Mexic).


Ajunse in optimile Mondialului german, Elvetia si Ucraina au anuntat ca si-au indeplinit obiectivul, iar de acum inainte vor juca fara nici o presiune. „Daca am ajuns pâna aici, de ce nu am incerca sa facem mai mult?“, a fost ideea avansata de ambii tehnicieni, iar in teren lucrurile au stat intocmai. Ucrainenii si elvetienii au jucat deschis si au oferit un spectacol destul de agreabil, cu intrari la limita regulamentului, cel putin in prima repriza. Ambele echipe au ajuns destul de repede la poarta adversa, insa, in prima parte, s-au consemnat doar doua mari ocazii de gol, câte una de fiecare parte. Dupa ce Sevcenko a trimis, cu capul, mingea in bara (‘22), peste doua minute a fost rândul lui Frei sa zguduie transversala, dintr-o lovitura libera de la 20 de metri. Pâna la pauza, Zuberbühler a mai avut o interventie buna in fata lui Sevcenko, dar si noroc la suturile lui Selaiev.


In repriza secunda, au aparut si duritatile, iar teama de a nu gresi decisiv a „omorât“ spectacolul. S-a jucat mai mult la greseala adversarului, iar mai periculosi au fost ucrainenii, Voronin si Husin fiind la un pas de gol. O data cu trecerea timpului, jocul a devenit insa tot mai incâlcit, luciditatea a disparut, ambele echipe asteptând parca prelungirile, in care, dupa alte 30 de minute de chin, nimeni nu a avut câstig de cauza. Streller a fost totusi aproape de gol in minutul 116, dar a fost oprit prin fault in careu, centralul mexican lasând jocul sa continue.


Pentru prima oara la aceasta editie a CM s-a ajuns la penaltiuri, unde mai inspirati au fost ucrainenii, care au marcat prin Milevskiy, Rebrov si Gusev, vedeta Sevcenko ratând prima lovitura. In schimb, elvetienii au irosit toate penaltiurile, prin Streller, Barnetta si Cabanas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU