20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBlestemul italienilor

Blestemul italienilor

Pentru selectionerul olandez al Australiei, Guus Hiddink, partida de luni seara cu Italia a avut si alta conotatie. In urma cu patru ani, la Mondialul asiatic, când pregatea reprezentativa Coreei de Sud, Hiddink a reusit performanta sa elimine „squadra azzurra“, in optimile de finala, italienii acuzând atunci ca arbitrul a favorizat echipa gazda. Coreenii au câstigat cu 2-1, prin golul de aur al lui Ahn (‘107), dupa ce asiaticii egalasera in minutul 88.


De data aceasta, a fost rândul lui Guus Hiddink sa se plânga de decizia arbitrului, blestemul italienilor ajungându-l tocmai in momentul in care actuala sa echipa juca din ce in ce mai bine. „Penaltiul a fost discutabil. Adevarata problema este ca Australia a jucat bine, dar nu a fost suficient de eficienta in suprafata adversa. Sunt mândru de aceasta echipa. Nu doar in raport cu meciul de astazi (luni – n.r.), ci cu intreaga evolutie de la acest turneu final. Am dorit sa jucam un fotbal atractiv, spectaculos si am reusit. Dar, spre deosebire de italieni, nu am fost suficient de eficienti la finalizare. Echipa a incercat sa dea totul si nu am nici un regret“, a spus tehnicianul olandez.


La rândul sau, antrenorul Italiei, Marcello Lippi, a precizat: „Nu ne-am temut ca vom fi eliminati. Stiam ca exista intotdeauna posibilitatea de a juca prelungiri sau de a ajunge la loviturile de la 11 m. Nu ne-a fost teama de Australia. Jucatorii australieni au evoluat insa cu multa daruire. In zece contra 11 a fost insa mai dificil pentru noi. Materazzi mi-a spus ca nu merita sa fie eliminat. Dar am trecut peste asta si sunt foarte fericit“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU