25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportReprezentatie de adio

Reprezentatie de adio

Grupa C


Coasta de Fildes – Serbia-Muntenegru 3 – 2


„Allianz Arena“, München, spectatori: 66.000.


• Au marcat: Dindane ‘37-p, ‘67, B. Kalou ‘86-p / Zigic ‘10, Ilic ‘20.


Coasta de Fildes: Barry – Eboue, Kouassi, Domoraud, Boka – Yaya Toure, Keita (‘72, B. Kalou), Zokora, Akale (‘60, Bakary Kone) – Arouna Kone, Dindane. Antrenor: Henri Michel.


Serbia: Jevric – N. Djordjevic, Gavrancic, Krstajic (‘16, Nadj), Dudic – Ergic, Duljaj, P. Djordjevic, Stankovic – Zigic (‘66, Milosevic), Ilic. Antrenor: Ilija Petkovic.


Cartonase galbene: Keita, Domoraud (2), Dindane / Nadj (2), Dudic, Duljaj, Gavrancic.


Cartonase rosii: Domoraud (‘90) / Nadj (‘45).


A arbitrat: Marco Rodriguez (Mexic).


„Elefantii“ lui Henri Michel au facut spectacol in compania sârbilor si au reusit prima victorie de la Mondialul din Germania.


Perdantele „grupei mortii“ s-au intâlnit miercuri seara, la München, in ultima reprezentatie la acest turneu final si au oferit un spectacol pe cinste, care a cuprins goluri multe, ratari monumentale, doua penaltiuri, doua eliminari si faze de fotbal adevarat. La final, cei care s-au bucurat au fost ivorienii, dar si sârbii au facut un meci bun, mai ales dupa impresia lasata in primele partide, in special in disputa cu Argentina, când au fost spulberati cu un incredibil 6 – 0.


Inca o data, reprezentativa Coastei de Fildes a aratat ca este o echipa puternica, dar care a avut ghinion la tragerea la sorti, „elefantii“ având sanse reale sa ajunga in optimi in oricare din celelalte sapte grupe ale CM din Germania. Ca si in precedentele intâlniri, cu Olanda si Argentina, ivorienii au condus ostilitatile, au avut o posesie superioara, dar au ratat cu nonsalanta. Iar cei care au marcat au fost adversarii. O pasa senzationala a lui Stankovic a fost fructificata elegant de Zigic, care si-a trecut in cont prima reusita a sârbilor la Mondiale. Africanii, fara vedeta Drogba, suspendat, dar si cu câteva noutati in primul unsprezece, au ratat din nou, Akale neputând marca din sase metri, cu poarta goala (‘19). Imediat, sârbii au punctat, Ilic speculând o greseala a defensivei ivoriene. Elevii lui Henri Michel au revenit in joc gratie unui penalti obtinut dupa un hent in careu al lui Dudic, si transformat de Dindane, jucatorul lui Lens având pe finalul primei reprize sansa egalarii, dar a sutat in Jevric.


Ivorienii au intors rezultatul


In repriza secunda, Coasta de Fildes a inceput cu avantajul unui om in plus, dupa ce Nadj, intrat in locul accidentatului Krstajic, a primit in prelungiri al doilea galben si a fost eliminat. Jocul a avut acelasi ritm alert, cu multe faze de poarta si ratari, trecute, in special, in contul africanilor. Akale nu l-a putut invinge pe Jevric din marginea careului, Arouna Kone a trimis cu putin pe lânga poarta, Kouassi a zguduit transversala de la 30 de metri, in timp ce Dindane l-a lasat fara replica pe portarul sârbilor, cu o lovitura de cap, dar mingea a ocolit bara. Vârful african a reusit pâna la urma dubla, tot cu capul, si sperantele „elefantilor“ la prima victorie de la CM au crescut.


Stankovic a fost insa la un pas sa dea peste cap socotelile ivorienilor, cu o lovitura de cap din sase metri, care a ocolit poarta lui Barry. Pâna la urma, salvatorul africanilor a fost tot fundasul Dudic, care a mai comis un hent in careu, iar centralul l-a iertat de data aceasta de o eliminare. De la punctul cu var, Bonaventure Kalou nu a gresit tinta si Coasta de Fildes a plecat victorioasa de pe „Allianz Arena“, chiar daca a terminat meciul cu un om mai putin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU