8.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUltima sansa pentru Ucraina

Ultima sansa pentru Ucraina

Desi debutanta la un turneu final, Ucraina era favorita Grupei H, alaturi de Spania, la calificarea in optimile Cupei Mondiale. Esecul usturator suferit in fata ibericilor (0-4) a cam incurcat insa socotelile lui Sevcenko si compania, care se vad acum nevoiti sa câstige meciurile cu Arabia Saudita si Tunisia pentru a trece de grupe.


Singura problema a antrenorului Blohin este ineficienta vedetei Andrei Sevcenko, atacantul transferat in aceasta vara de la AC Milan la Chelsea fiind inca departe de forma care l-a consacrat.


Tehnicianul ucrainean se gândeste astfel sa-l lase pe banca pe Seva si sa-l titularizeze pe Rebrov, care s-a zbatut mai mult in cele 27 de minute pe care le-a avut la dipozitie cu Spania.


Oleg Blohin nu va putea conta nici pe fundasul central Vladislav Vasciuk, suspendat dupa cartonasul rosu primit cu Spania. In locul sau ar putea aparea tânarul Dmitro Chigrinsky (20 de ani, de la Sahtior Donetk) sau ar putea fi folosit mult mai experimentatul Serghei Fedorov, de la Dinamo Kiev.


Si mijlocasul Oleg Gusev mai acuza unele probleme dupa ce s-a accidentat in meciul de debut, dar se spera in recuperarea sa pâna la ora meciului cu sauditii.


La rândul sau, selectionerul Arabiei Saudite, Marcos Paqueta, a anuntat ca va folosi o formula de joc mai ofensiva decât cea din meciul cu Tunisia, pe care elevii sai au fost la un pas sa-l câstige, fiind egalati in minutul 92. Paqueta considera disputa cu Ucraina decisiva pentru a obtine calificarea in optimi si mizeaza pe faptul ca ex-sovieticii sunt cu moralul la pamânt dupa umilinta cu Spania.


„Ucraina este o echipa slaba si trebuie sa incercam sa câstigam meciul din primele minute. Daca vom marca repede, atunci cred ca victoria va fi a noastra. Vom sti sa ne aparam avantajul“, a spus extrem de optimist tehnicianul sauditilor.


Acesta a precizat ca il va folosi din primul minut pe cel mai bun marcator al sau, Sami Al Jaber, atacantul de la Al Hilal ajungând la un nivel maxim cu pregatirea fizica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS