25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSalvatorul Ljungberg

Salvatorul Ljungberg

Grupa B


Suedia – Paraguay 1-0


Stadion „Olympia“, Berlin, spectatori: 60.000.


A marcat: Ljungberg ‘89.


Suedia: Isaksson – Lucic, Mellberg, Linderoth, Edman – Ljungberg, Alexandersson, Kallstrom (‘86, Elmander), Wilhelmsson (‘68, Jonsons) – Ibrahimovic (‘46, Allback), Larsson. Antrenor: Lars Lagerback.


Paraguay: Bobadilla – Caniza, Caceres, Gamarra, Nunez – Bonet (‘81, Barreto), Acuna, Paredes, Riveros (‘62, Dos Santos) – Santa Cruz (‘63, Lopez), Valdez. Antrenor: Anibal Ruiz.


Cartonase galbene: Linderoth, Lucic, Allback / Caniza, Acuna, Paredes, Barreto.


A arbitrat: Lubos Michel (Slovacia).


 Suedia a reusit joi seara o victorie in extremis in fata Paraguayului, la capatul unui meci echilibrat, decis in ultimul minut de Ljungberg, rezultatul oferindu-le scandinavilor sanse mari de a ajunge in optimi. Meciul de pe „Olympiastadion“ era decisiv pentru ambele echipe, cine pierdea urmând sa-si ia adio de la acest turneu final. Asa ca Suedia si Paraguay au sarit peste minutele de tatonare si au inceput in forta disputa. Primele ocazii au apartinut nordicilor, mai insistenti in debutul jocului. Kallstrom s-a aflat de doua ori in prim-plan, dar mai intâi mingea a trecut pe lânga poarta, iar apoi Bobadilla s-a opus la sutul puternic al mijlocasului lui Rennes. Larsson (‘10) si Wilhelmsson (‘27) au fost si ei aproape de gol, dar s-au precipitat la câtiva metri de poarta.


Suedia a avut o mai buna posesie a balonului, dar si sud-americanii s-au dovedit periculosi in careul lui Isaksson, atacantul lui Bayern, Roque Santa Cruz, câstigând aproape toate duelurile aeriene cu fundasii scandinavi, insa coechipierii nu l-au ajutat suficient. Prima parte a meciului s-a jucat cursiv, de la o poarta la alta. Suedia a fost mai prezenta in atac, insa ultima ocazie a apartinut paraguayenilor, Nunez sutând puternic, de la 18 metri lateral stânga, cu putin pe lânga bara.


Suedezii au câstigat in ultimul minut


Dupa pauza, Lars Lagerback a renuntat la Ibrahimovic, destul de sters in prima repriza (a avut o singura sansa de gol, dar si-a batut joc de ea in stilul sau caracteristic), si l-a aruncat in lupta pe Allback, atacantul lui FC Copenhaga. Primele situatii de gol au fost trecute insa in contul sud-americanilor, suturile lui Valdez, de doua ori, si Bonet ocolind poarta suedeza. In replica, Larsson l-a pus la grea incercare pe Bobadilla, dintr-o lovitura libera din marginea careului, portarul Paraguayului respingând in fata. Acuna si-a incercat si el norocul cu un sut de la distanta, retinut cu siguranta de Isaksson.


Cea mai clara ocazie de gol a meciului i-a apartinut noului intrat Allback, care a scapat singur cu Bobadilla, l-a lobat elegant, dar mingea a fost respinsa din drumul spre plasa de Caniza (‘60). Suedezii au devenit tot mai insistenti, dar loviturile de cap ale lui Larsson si Allback au trecut cu putin peste poarta. La fel si suturile de la distanta ale lui Acuna si Nunez, la cealalta poarta.


Din nou ghinionistul Allback a fost cel mai aproape de gol, reluarea sa din intoarcere, de la trei metri, fiind retinuta de Bobadilla (‘80).


Iar când meciul se indrepta spre o remiza alba, Ljungberg s-a aflat la locul potrivit si a marcat cu capul, din careu, primul gol al Suediei la acest Mondial, ducându-si echipa aproape de optimile competitiei. Mijlocasul lui Arsenal a fost la un pas de 2-0, dar portarul sud-americanilor s-a intins si a respins in corner sutul din careu al acestuia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS