14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDoar victoria conteaza

Doar victoria conteaza

Fosta campioana mondiala Franta joaca mâine, la Leipzig, un meci capital pentru calificarea in optimi. „Cocosii“ lui Raymond Domenech nu au reusit decât o remiza alba cu Elvetia in meciul de debut si, pentru a trece de grupe, au nevoie de victorie in fata Coreei de Sud. Asiaticii s-au instalat pe primul loc in grupa dupa succesul cu Togo (2-1) si, având in spate performanta din urma cu patru ani, când au ajuns pâna in semifinale, viseaza la optimi. Francezii, criticati serios dupa evoluatia slaba cu Elvetia, au promis insa ca isi vor arata adevarata valoare in fata coreenilor. „Toti jucatorii sunt intr-o conditie excelenta. Stim unde s-a gresit in primul joc si nu vom repeta erorile facute. Franta va avea alta fata duminica“, a anuntat selectionerul Domenech.


Atacantul coreean al lui MSV Duisburg, Ahn Jung-Hwan, cel care a marcat golul victoriei in meciul cu Togo, a afirmat ca vrea sa fie titular cu Franta. „Bineinteles ca vreau sa joc din primul minut. Dar, pâna la urma, antrenorul este cel care va decide. Voi fi insa bucuros sa-mi ajut echipa sa câstige“, a spus Ahn, care este sustinut si de vedeta Park Ji-Sung. „Avem incredere in Ahn si speram sa marcheze de fiecare data când avem nevoie. Are multa experienta si nu da inapoi la greu“, a spus mijlocasul lui Manchester United.


Sud-coreenii au primit si o veste buna de la ministrul apararii, care le-a promis la opt dintre fotbalistii lui Dick Advocaat care nu si-au satisfacut stagiul militar ca vor fi scutiti de acest „sacrificiu“ daca se vor califica in optimi. In mod normal, in Coreea de Sud armata dureaza doi ani, dar se poate primi o dispensa pentru merite sportive. Acest lucru s-a mai intâmplat cu sportivii medaliati la Jocurile Olimpice si la Jocurile Asiatice, dar si cu jucatorii care au facut parte din lot la Cupa Mondiala din 2002.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU