12.8 C
Craiova
sâmbătă, 21 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportTogo, ca Trinidad Tobago?

Togo, ca Trinidad Tobago?

In meciul de astazi, Coreea de Sud este favorita indiscutabila in disputa cu nationala celor din Togo. Argumente? E suficient sa lecturam palmaresul celor doua nationale si sa notam ca pentru Togo unica performanta mondiala este, deocamdata, calificarea la editia actuala a Cupei Mondiale, in timp ce coreenii sunt pentru a saptea oara la un turneu final, iar la ultima editie, organizata in Asia, in 2002, s-au clasat pe locul 4.


Disciplina si ambitia, caracteristice asiaticilor, sunt principalele calitati ale coreenilor, pregatiti in ultimii ani numai de antrenori olandezi. Dupa Guus Hiddink si Jo Bonfrere a fost „achizitionat“ alt titrat tehnician din „Tara Lalelelor“, Dick Advocaat, antrenor care are obiectiv la actuala editie sa depaseasca rezultatele de pâna acum ale Coreei de Sud la Cupa Mondiala. Cu vedete care evolueaza si in campionatele puternice din Europa, asiaticii spera, repet, sa treaca de faza grupelor, desi si alte doua echipe din aceasta grupa, Franta si Elvetia, spera sa ajunga in optimile de finala.


Pentru Togo, un eventual rezultat de egalitate in fata nationalei coreenilor ar fi o performanta, ca sa zicem asa, desi „buturugile mici“ sunt in stare de surprize: a se vedea Trinidad Tobago – Suedia 0-0! Imediat dupa sosirea in Germania, Togo s-a confruntat cu o problema: demisia antrenorului principal, germanul Otto Pfister.


Acesta a plecat din cauza faptului ca problema primelor de calificare pentru jucatori nu a fost rezolvata de conducatorii federatiei din Togo, in ciuda promisiunilor facute inainte de inceperea Mondialului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU