25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVictoria lui Arjen Robben

Victoria lui Arjen Robben

Serbia – Olanda 0-1


• Stadion „Zentralstadion“, Leipzig, spectatori: 38.000.


• A marcat: Robben ‘18.


Serbia: Jevric – Dragutinovic, Gavrancic, N. Djordjevic (‘43, Koroman), Krstajic – Duljaj, Stankovic, P. Djordjevic, Nadj – Kezman (‘67, Ljuboja), Milosevic (‘45, Zigic). Antrenor: Ilija Petkovic.


Olanda: Van der Sar – Heitinga, Mathijsen (‘86, Boulahrouz), Ooijer, Van Bronckhorst – Sneijder, Van Bommel (‘60, Landzaat), Cocu, Van Persie – Van Nistelrooy (‘69, Kuyt), Robben. Antrenor: Marco van Basten.


• Cartonase galbene: Stankovic, Koroman, Dragutinovic, Gavrancic / Van Bronckhorst, Heitinga.


• A arbitrat: Markus Merk (Germania).


„Portocala mecanica“ a inceput cu dreptul Campionatul Mondial si a egalat Argentina in clasament, reusita atacantului lui Chelsea dând sperante olandezilor la calificarea in optimi.


In cea mai tare grupa de la Campionatul Mondial s-au inregistrat doua victorii. Dupa ce, sâmbata noapte, Argentina si-a asigurat cele trei puncte in confruntarea cu Coasta de Fildes inca din prima repriza, ieri a fost rândul Olandei sa procedeze la fel. Adversara „portocalei mecanice“, Serbia-Muntenegru, echipa neinvinsa in preliminarii, nu a parut prea convinsa ca poate sa-i incurce pe elevii lui Marco van Basten, de asemenea fara infrângere in campania de calificare, desi a avut câteva ocazii bune la inceputul meciului.


Dupa ce Stankovic i-a incercat vigilenta lui Van der Sar din lovitura libera (‘9), „veteranul“ Milosevic, aflat la ultimul turneu final din cariera, a irosit doua bune ocazii de a deschide scorul. Iar daca sârbii au ratat, olandezii au marcat. Van Persie a aruncat un balon catre Robben, atacantul lui Chelsea, plecat de la limita ofsaidului, facând o cursa de 40 de metri de unul singur si invingându-l pe Jevric cu un sut pe jos (‘18). Peste patru minute, acelasi Robben a fost aproape sa faca 2-0, dar sutul sau a fost respins in corner de portarul sârb. Jucatorul lui Chelsea s-a aflat din nou in centrul atentiei in minutul 36, când a trimis puternic prin fata portii adverse.


Sârbii nu au avut inspiratie


In partea secunda, plavii au insistat mai mult, dar nu au fost in masura sa-l puna cu adevarat in pericol pe Van der Sar. Zigic a trecut pe sub minge, la sase metri de poarta, Stankovic si-a incercat norocul cu un sut de la distanta, care a ocolit cu putin poarta olandeza. Ilija Petkovic a schimbat toata linia de atac, aruncându-l in lupta si pe Ljuboja, in locul unui Kezman total neinspirat, dar degeaba. La fel cum au procedat la acest turneu final englezii si argentinienii, dupa ce s-au vazut in avantaj, olandezii au preferat sa se inchida in aparare si sa joace, fara sa forteze, la trecerea timpului. Koroman l-a mai pus o data la incercare pe Van der Sar (‘71), dupa care sârbii s-au stins, iar batavii mai puteau marca pe final de doua ori, dar Robben si Van Persie au ratat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS