17.9 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEfort minim, eficienta maxima

Efort minim, eficienta maxima

Englezii s-au multumit cu autogolul lui Carlos Gamarra si au controlat jocul indeajuns cât sa obtina victoria fara sa se intrebuinteze prea tare.


Marian APIPIE


 


Fara sa faca prea multa risipa de energie, Anglia a inceput Mondialul cu o victorie la limita in fata Paraguayului, la capatul unui joc pe care l-a avut permanent in mâna. Englezii au avut un debut excelent de meci si au deschis scorul la prima faza de poarta.


O lovitura libera executata cu maiestrie de David Beckham de la 25 de metri, care s-a dorit mai mult o centrare pentru Terry, a fost deviata cu capul de capitanul paraguayenilor, Carlos Gamarra, mingea poposind in plasa.


Si ca tacâmul sa fie complet pentru sud-americani, portarul titular al Paraguayului s-a accidentat la un duel in careu si nu a mai putut continua partida.


Cu o linie de mijloc in care Lampard si Gerrard au facut legea, britanicii au asaltat careul advers, dar baloanele trimise catre inaltul Crouch sau rapidul Owen nu i-au gasit pe cei doi in pozitii favorabile. Singurele solutii gasite de englezi pentru a-l pune in pericol pe Bobadilla au fost suturile de la distanta, insa specialistul Gerrard a fost departe de reusita, unica sansa de gol apartinându-i lui Beckham, care a trimis cu putin pe lânga poarta (’43).


De partea cealalta, sud-americanii, desi l-au avut in atac pe Santa Cruz (atacantul lui Bayern a fost anihilat complet de John Terry), nu s-au apropiat periculos de poarta Angliei decât in prelungirile primei reprize, când Valdez a preluat o minge in careu si a sutat din intoarcere, dar balonul a ocolit buturile lui Robinson.


 


Paraguayenii au prins curaj dupa pauza


 


Partea secunda a intâlnirii de pe „Commerzbank Arena“ a avut alta desfasurare. La adapostul avantajului de un gol, englezii au jucat mult mai economicos, lasând initiativa paraguayenilor. Acestia nu s-au lasat prea mult invitati si au adus mereu mingea in fata careului englez, dar nu prea au stiut ce solutii sa aleaga.


Elevii lui Anibal Ruiz au fost aproape de egalare in minutul 60, la o greseala a portarului Robinson, insa Paredes nu a putut sa profite de respingerea gresita a englezului, reluând acrobatic peste poarta. Cel mai periculos jucator al sud-americanilor, Valdez, s-a aflat din nou in pozitie de finalizare, dar Robinson a fost de data aceasta la post (’65).


Elevii lui Eriksson s-au inchis insa bine in aparare si au dat impresia ca isi conserva energia pentru partidele urmatoare, in timp ce adversarii s-au chinuit degeaba sa-si mai creeze o ocazie de gol.


In aparare, paraguayenii s-au tot bâlbâit, dar britanicii nu s-au deranjat sa profite de situatie, singurul care si-a incercat norocul fiind Lampard, mijlocasul lui Chelsea intinzându-l serios pe Bobadilla cu doua „torpile“ din marginea careului (’72, ’88).


Englezii au predat, de fapt, pe arena din Frankfurt o lectie de fotbal modern: cum sa obtii cu un efort minim o eficienta maxima.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU