14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024

Incepe Mondialul!

Onoarea de a disputa prima partida de la Cupa Mondiala le revine gazdelor, Germania având ca obiectiv la acest al doilea turneu final pe care il organizeaza obtinerea celui de-al patrulea titlu mondial. Nemtii sunt creditati cu sansa a doua la câstigarea competitiei, dupa campioana en-titre, Brazilia, luându-se in calcul, in primul rând, faptul ca joaca pe teren propriu. Germania nu trebuie insa subestimata, de fiecare data reusind sa se ridice atunci când era considerata la pamânt. La fel s-a intâmplat si in urma cu patru ani, când „panzerele“ au scârtâit, dar au ajuns pâna in finala.


Astazi, elevii lui Klinsmann isi incep aventura la acest al 18-lea Campionat Mondial in fata unei echipe din America Centrala, Costa Rica, acesteia nedându-i-se prea multe sanse de reusita. La un turneu final insa orice surpriza este posibila, iar costaricanii nu uita faptul ca la Mondialele din Italia, intr-o grupa cu Brazilia, Scotia si Suedia, au reusit performanta sa se califice in optimi.


Va lipsi Ballack


Capitanul nationalei Germaniei, Michael Ballack, nu este refacut complet dupa accidentarea suferita in urma cu câteva zile si va absenta de la meciul de debut al „panzerelor“ la turneul final. Mijlocasul achizitionat in aceasta vara de Chelsea acuza inca dureri la coapsa piciorului drept, dupa amicalul de vinerea trecuta cu Columbia, câstigat de nemti cu 3-0, prezenta sa la meciul de la München fiind pusa inca de atunci sub semnul intrebarii. Ballack a lipsit de la doua sedinte de pregatire, iar la reluarea antrenamentelor a simtit din nou dureri la picior si a parasit terenul, staff-ul medical al Germaniei anuntând ca mijlocasul va rata meciul cu Costa Rica.


Selectionerul Jürgen Klinsmann are deja doua solutii pentru inlocuirea lui Ballack. „Tim Borowski este intr-o forma foarte buna, iar Sebastian Kehl este nerabdator sa joace. Nu-mi fac probleme. O sa vedeti vineri (astazi – n.r.) cine o sa joace in locul lui“, a spus Klinsmann.


Costa Rica are trei jucatori accidentati


Inaintea meciului de debut de la Mondiale, antrenorul reprezentativei statului Costa Rica, Alexandre Guimaraes, se confrunta cu probleme de efectiv, trei jucatori fiind accidentati, fundasii Gilberto Martinez si Michael Rodriguez si portarul Alvarto Mesen. Dintre acestia, cele mai mari probleme le au Rodriguez, accidentat la coapsa, si Messen, lovit la glezna in timpul unui antrenament. Ieri-dimineata, staff-ul costarican inca isi punea problema inlocuirii acestora in lotul de 23 cu alti jucatori, termenul-limita fixat de FIFA pentru aceasta operatiune expirând cu 24 de ore inaintea inceperii partidei de debut.


Vedeta selectionatei din America Centrala, atacantul Paulo Wanchope, a acuzat de asemenea probleme medicale, dar a fost recuperat in timp util si va putea fi folosit de selectionerul Guimaraes in meciul de astazi cu Germania. Wanchope, autor a 43 de goluri in 69 de partide jucate pentru Costa Rica, a avut dureri la genunchi, dar s-a antrenat alaturi de coechipierii sai incepând de marti. Germania si Costa Rica deschid balul celui mai important eveniment fotbalistic al planetei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS