16.4 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăSportContinua lupta pentru Chivu

Continua lupta pentru Chivu

Pentru capitanul nationalei României, Cristian Chivu, continua sarabanda ofertelor, cu toate ca fundasul român si-a manifestat intentia de a ramâne la AS Roma. Echipe de top din Europa nu renunta la ideea de a-l avea in primul unsprezece din sezonul viitor si incearca sa se aseze la masa tratativelor cu oficialii gruparii giallorossa.


Mai nou, Chivu este si preferatul suporterilor Barcelonei pentru postul de fundas, conform unui sondaj efectuat de publicatia El Mundo Deportivo si la care au participat, pâna ieri dupa-amiaza, peste 7.000 de votanti. Chivu a fost votat de 57 la suta dintre participantii la sondaj, in timp ce fundasul lui Chelsea Londra, francezul William Gallas, a primit 20 la suta din sufragii. Un procent de 23 la suta este acordat altor jucatori.


Românul este preferat in locul lui Gallas


Cotidianul El Mundo Deportivo a scris din nou despre interesul formatiei catalane pentru Cristian Chivu, notând ca acesta este unul dintre principalii favoriti pe lista fundasilor centrali doriti de campioana Spaniei, alaturi de William Gallas. Potrivit sursei citate, Chivu, care este cotat la 15 milioane de euro pe piata transferurilor, are sanse mai mari sa fie coechipier cu Ronaldinho si pentru ca poate evolua atât ca fundas central, cât si ca fundas stânga. Gallas in schimb, poate juca doar pe flancul drept, post ce poate fi insa acoperit, la nevoie, de Puyol si pe care Belleti se anunta ca titular incontestabil, dupa ce a marcat golul datorita caruia Barcelona a câstigat in acest sezon al doilea trofeu al Ligii Campionilor din istoria sa.


Barca are si alte variante


In cazul in care transferul lui Cristi Chivu nu se va putea concretiza, Barcelona are si alte alternative. Una ar fi Joris Mathijsen, de la AZ Alkmaar, cotat la cinci milioane de euro, insa catalanii s-au orientat si spre competitia interna. Primul nume de pe agenda lui Rijkaard este fundasul lateral al Sevillei, Daniel Alves, brazilian cu pasaport spaniol, care, la 22 de ani, si-a trecut in palmares Cupa UEFA in acest sezon. Alves are avantajul ca poate evolua la fel de bine pe ambele flancuri si, in plus, cunoaste bine campionatul, el ajungând pe „Sanchez Pizjuan“ in urma cu patru ani.


In ultimele luni, presa din Spania a scris in repetate rânduri despre interesul gruparilor Barcelona si Real Madrid pentru Chivu, in timp ce in Italia acesta a fost anuntat pe lista de achizitii a unor cluburi precum AC Milan si Inter. Alta varianta vehiculata a fost aceea a transferului capitanului tricolorilor la campioana Angliei, Chelsea Londra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS