13.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMeci cu doua variante

Meci cu doua variante

FC National – Pandurii


• Stadion „Cotroceni“, astazi, ora 18.00 (Telesport).


• Formatii probabile:


FC National: Nae – Sapunaru, Mehmedovic, Burca, Panc – Abiodun, Herea, Bundea, M. Oprea – D. Marin, Griffiths. Antrenor: Cristiano Bergodi.


Pandurii: Pustinjakovic – Naicu, Scarlatache, Bogoi – Buta, Keca, Stefan, Trofin – Sava, Vintilescu, Armel. Antrenor: Nicolae Ungureanu.


• Vor arbitra: A. Tudor – Fl. Buzarnescu, Ed. Crângasu.


• Observatori: V. Alexandru, M. Salomir.


Cel mai important joc in fotbal este cel care urmeaza, iar pentru Pandurii disputa din Cotroceni cu FC National este decisiva in ecuatia retrogradarii. Fara nici un punct in Bucuresti, soarta gorjenilor in primul esalon ar fi pecetluita cu doua etape inainte de final. Doar o eventuala neputinta a Jiului ar mai reaprinde, timid, sperantele. Ungureanu si-a facut calculele si vrea sa profite de moralul scazut al „bancarilor“, obositi din toate punctele de vedere dupa esecul din finala Cupei României.


„Din pacate, toate cele trei meciuri care mai sunt de disputat si mai ales acest joc cu FC National sunt decisive pentru noi. Daca nu obtinem macar un rezultat de egalitate, sansele noastre se anuleaza complet. Cel mai bine este ca noi sa venim cu o victorie de la FC National, având in vedere ca ei trec printr-o perioada mai grea dupa infrângerea din finala Cupei. Moralul scazut si lipsa prospetimii fizice a «bancarilor» ne dau noua sanse si sperante sa tindem catre cele trei puncte. Important este ca ocaziile pe care ni le vom crea sa nu le mai ratam cu atâta seninatate cum am ratat in ultima perioada“, a declarat Ungureanu.


Nici egalul nu-i rau


Cu sabia deasupra capului, Nae Ungureanu a trimis frecvent pe teren trei atacanti, dar prezenta acestora a fost suficient de discreta pentru tabela de marcaj. Pentru a nu sta la mâna destinului, „Rosu“ isi doreste goluri in poarta adversa, pentru ca sansele de a obtine un rezultat pozitiv sa creasca. „Este normal sa jucam ofensiv, pentru ca trebuie sa marcam gol sau goluri. Un 0-0 se obtine cu multa sansa, or pe noi ne-ar interesa victoria, caz in care sansele noastre ar creste destul de mult. Nu ne-ar deranja nici un meci egal, având in vedere ca si celelalte echipe care sunt in lupta cu noi au program destul de dificil. Pe mine m-a incântat ca FC National a ajuns in prelungiri pentru ca una este sa joci 90 de minute si alta e sa joci 120 de minute. Important este cum vom trata noi acest joc. Sunt convins ca vom avea situatii de gol, dar nu as vrea sa mai trec prin ce am trecut la meciul cu FC Arges“, sustine tehnicianul oltenilor.


Perisic are probleme de sanatate si nu va fi folosit in Cotroceni, iar Vranjkovic va ramâne pe banca de rezerve dupa periplul sau de doua saptamâni prin Bosnia natala dupa viza si pasaport noi. La primul sau joc pe banca tehnica a echipei FC National, Cristiano Bergodi a obtinut, in tur, pe „Municipal“, un rezultat de egalitate, 1-1, smuls in prelungiri, din penalti. Stefan ratase insa in prima repriza o lovitura de la 11 metri. Este momentul ca ghinionul din tur sa se transforme in noroc. „Pandurii“ au nevoie de sansa pentru cele trei puncte care le-ar prelungi speranta de mentinere in Divizia A.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS