16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024

Sampras revine

La trei ani si jumatate de la retragerea din activitate, fostul lider al ierarhiei ATP, americanul Pete Sampras, tenismanul cu cele mai multe victorii in turneele de Mare Slem (14), mediteaza la o revenire spectaculoasa. Sampras ar urma sa participe la competitia de la River Oaks (Houston), programata in prima saptamâna a lunii aprilie, lucru confirmat de Van Barry, director al respectivului turneu.


La 34 de ani, americanul s-a declarat impresionat de mult mai vârsticul sau conational, John McEnroe, care s-a intors in arena la fel de vulcanic precum in vremurile bune, el reusind sa se impuna in proba de dublu a turneului de la San Jose, alaturi de suedezul Jonas Bjorkman. McEnroe nu mai jucase in circuitul profesionist de 12 ani, iar ultimul trofeu la dublu, al 77-lea din cariera, il câstigase in 1992, la Paris-Bercy.


Ultimul meci al lui Pete Sampras a avut loc in 2002, la US Open (intr-o finala câstigata in fata bunului sau prieten Andre Agassi), moment in care cel mai bun jucator al lumii a decis sa puna punct unei cariere stralucite. In palmaresul lui Sampras figureaza 64 de turnee ATP câstigate in 15 ani, in care a obtinut 762 de victorii.


Intelegerea cu organizatorii competitiei de la Huston nu a fost inca parafata, dar „partile sunt in discutii avansate“. „Suntem foarte fericiti ca Pete isi va face revenirea tocmai la Huston. Cu siguranta nu o face pentru bani, având in vedere ca a câstigat in cariera sa peste 43 de milioane de dolari numai din premii, ci mai degraba sufera de nostalgie“, a adaugat Van Barry.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS