19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, obligati sa fie prieteni

Pandurii, obligati sa fie prieteni

Ca sa se imprieteneasca, „Dulaul“ si-a distribuit jucatorii in camere in functie de postul pe care si-l disputa in teren.


Viorel Hizo nu lasa nimic la voia intâmplarii, implicându-se chiar si la cazarea jucatorilor in stagiul din Insula Afroditei. Buni prieteni, Stefan si Vintilescu a trebuit sa stea in camere diferite, deoarece unul este mijlocas, iar celalalt atacant.


„Cuplul“ de fundasi centrali Perisic – Scarlatache si-a câstigat, se pare, locul in primul unsprezece al lui Hizo, cei doi impartind aceeasi camera in Cipru. La polul opus se afla Glisca si Armel, care locuiesc impreuna, dar nu au reusit sa se impuna ca titulari. Sava a impartit camera cu oponentul sau de la mijlocul terenului, D. Radoi, iar Vancea a trebuit sa-i impartaseasca din experienta de inchizator lui Keca.


Inca din momentul in care a venit la Târgu Jiu, Hizo a impus o disciplina la echipa care sa-i determine pe jucatorii sai sa formeze o adevarata familie in afara terenului.


Echipa merge la masa impreuna si paraseste localul in momentul in care toti jucatorii au terminat de mâncat, iar dupa fiecare victorie pe teren propriu fotbalistii sunt invitati impreuna cu sotiile la restaurant sa sarbatoreasca evenimentul.


„Pandurii“ sunt mai agresivi


Ratarile in ofensiva si gafele din defensiva ar fi, la prima vedere, problemele „pandurilor“. Singura echipa care nu i-a taxat pe olteni a fost Avangard Kursk, gruparea rusa din esalonul secund care a ratat doua lovituri de la 11 metri.


In schimb, elevii lui Hizo nu au gasit plasa portii adverse in doua dintre cele sase jocuri, cu Dinamo Tbilisi si Dinamo Kiev. Imbucurator este insa faptul ca Pandurii a reusit sa marcheze mai mult decât a primit, incheind turneul din Cipru cu golaveraj pozitiv, 8-7.


„Daca vede cineva cum am pierdut cu Dinamo Tbilisi, spune ca suntem de râsul lumii. Poate jucatorii au invatat ceva si nu vor mai face astfel de greseli pe viitor. La un moment dat, conduceam cu 2-0 pe Dubnica si am luat gol in ultimul minut, dintr-o degajare de 50 de metri. Echipa a câstigat, face presing, e agresiva, dar nu am reusit sa dam gol de fiecare data. Daca esti bine pregatit, câstigi si in agresivitate“, a opinat Hizo.


A crescut numarul paselor


Prin schimbarea sistemului de joc, Pandurii a câstigat la posesia mingii, spre deosebire de turul campionatului când jucatorii nu reuseau mai mult de cinci pase consecutive. Daca in prima parte a sezonului gorjenii nu au speculat decât o singura faza fixa, la Cluj, sperantele pentru retur sunt mai mari, noile achizitii, Dragomir, Sava si Vranjkovic, dovedindu-se in Cipru buni executanti ai loviturilor libere.


Secretarul general al „pandurilor“, Daniel Baloi, considera reusit stagiul cipriot, apreciind in special arbitrajele excelente asigurate de arbitrii din Rusia. „Fara accidentarea lui Popete, cantonamentul era 100% reusit. Achizitiile s-au integrat foarte bine si au adus un plus de valoare in noul sistem de joc. Am pasat si am tinut mingea, de la patru-cinci pase, câte reuseam in tur, acum am pasat si de 15 ori consecutiv“, a spus Baloi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS