25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDinamovistii, greu de digerat

Dinamovistii, greu de digerat

Pandurii – Dinamo Kiev 0-1


• Stadion „Municipal“ (Ayia Napa).


• A marcat: Csiontz ‘2.


Pandurii: Pustinjakovic – Dragomir, Perisic, Scarlatache, Trofin – Sava, Vranjkovic, Keca, Stefan – A. Popescu, Vintilescu. Au mai intrat: Vancea, Bogoi, Armel, Glisca. Antrenor: V. Hizo.


Dinamo: Musiu – Aladashvili, Manziuk, Dopilka, Zaritki – Csiontz, Leko, Nilko, Sidnik – Petkovic, Lisinko. Antrenor: J. Szabo.


Pandurii Târgu Jiu a incheiat stagiul din Insula Afroditei la fel cum l-a inceput, cu o infrângere in fata unor echipe din spatiul ex-sovietic, Dinamo Tbilisi, respectiv Dinamo Kiev. Cotat ca fiind cel mai important meci al turneului, Pandurii – Dinamo Kiev a fost in fapt un amical in compania echipei secunde a ucrainenilor, in care românii Cernat, Irimia si Ghioane nu au figurat nici macar pe foaia de joc.


Speriati de numele adversarului, „pandurii“ lui Hizo au primit gol in minutul doi, Csiontz distrându-se cu apararea ezitanta a gorjenilor. Perisic a respins eronat un balon, Csiontz a preluat la 25 de metri de poarta românilor, a intors doi olteni si l-a invins pe Pustinjakovic cu o scarita eleganta. Pandurii a replicat imediat prin Sava si A. Popescu (foto), insa suturile acestora nu au avut finalitatea dorita. In minutul 3, Adi Popescu i-a pasat lui Sava, ex-pitesteanul reluând din unghi pe lânga poarta lui Musiu, iar doua minute mai târziu rolurile s-au schimbat si A. Popescu a finalizat cu o foarfeca spectaculoasa, dar goal-keeper-ul ucrainean a respins din vinclu.


La adapostul golului marcat devreme, Dinamo Kiev a facut pasul inapoi, lasându-le gorjenilor posesia mingii. Lipsa de luciditate a fotbalistilor lui Hizo in fata careului advers i-a impiedicat sa-si mai creeze ocazii de poarta, acestia fiind nevoiti sa apeleze la sutul de la distanta. Echipa lui Josef Szabo a fost periculoasa pe contraatac si la fazele fixe, in timp ce gruparea condusa de Viorel Hizo s-a multumit sa pastreze mai mult timp balonul.


La cinci minute de la reluare, Stefan putea egala, dar sutul sau din unghi a fost deturnat peste poarta de Musiu. Glisca, de doua ori, A. Popescu si Keca au continuat sarabanda ratarilor, iar Pandurii a inregistrat un nou esec in urma unui joc care i-a multumit, totusi, pe oficialii gorjeni.


„Pandurii“ revin in tara in aceasta dimineata, fotbalistii primind liber din partea „Dulaului“ pâna miercuri, când se vor prezenta iarasi la antrenamente.


Popete, indisponibil o luna


Accidentat in penultimul amical din Cipru cu letonii de la FK Riga, fundasul Florin Popete va rata primele trei etape ale returului. In urma unui contact cu un adversar, Popete a suferit o disjunctie a umarului stâng, fiind transportat de urgenta la spital. Câteva ore mai târziu, fotbalistul a fost supus unei interventii chirurgicale la o clinica privata din Ayia Napa, perioada de recuperare fiind estimata la cel putin patru sapatmâni. Singura solutie a lui Hizo pentru postul de fundas dreapta ramâne, in aceste conditii, Ionut Dragomir.


Rezultatele din amicale


Pandurii Târgu Jiu a disputat in Cipru sase jocuri amicale, obtinând trei victorii, un rezultat de egalitate si doua infrângeri: Pandurii Târgu Jiu – Dinamo Tbilisi (Georgia) 0-2, Pandurii Târgu Jiu – Sandefjord (Norvegia) 2-2 (Vintilescu, Perisic), Pandurii Târgu Jiu – ZTS Dubnica (Slovacia) 2-1 (Keca, Stefan), Pandurii Târgu Jiu – Avangard Kursk (Rusia) 1-0 (Vintilescu), Pandurii Târgu Jiu – FK Riga (Letonia) 3-1 (Sava, Stefan, Armel), Pandurii Târgu Jiu – Dinamo Kiev (Ucraina) 0-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS