16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMinunea de la Zaragoza

Minunea de la Zaragoza

Dupa ce a eliminat din competitie pe Barcelona, trupa lui Victor Munoz a maturat pe jos si cu Real Madrid.


Stadionul „La Romareda“ din Zaragoza a gazduit din nou o seara magica. Trupa lui Victor Munoz a facut miercuri inca o minune in Cupa Spaniei, surclasând cu 6-1 echipa de vedete a lui Real Madrid, in mansa tur a semifinalelor competitiei.


Dupa ce in sferturi i-a anihilat pe „extraterestrii“ lui Rijkaard, pe care i-a eliminat dupa un incredibil 4-2 in tur si 1-2 pe „Nou Camp“, Zaragoza a maturat pe jos cu „galacticii“, care, in formula completa, au suferit cea mai severa corectie din ultimii sapte ani, ultimul esec de acest gen al madrilenilor datând din 1999, când au fost invinsi cu 6-0 de Valencia, in semifinalele aceleiasi competitii.


Omul meciului a fost Diego Milito, atacantul argentinian marcând patru goluri in poarta nefericitului Casillas (’15, ’22, ’34, ’56). Sub privirile lui Zidane, care a inceput meciul pe banca de rezerve, Zaragoza a avut un debut fulminant, inscriind de trei ori in 34 de minute, Baptista reducând din diferenta inainte de pauza (’38). Cosmarul madrilenilor a continuat insa si in repriza secunda, dupa inca un gol al lui Milito venind si „dubla“ lui Ewerthon (’60, ’83), cu toate ca la Real fusesera introdusi in teren, in disperare de cauza, Zidane si Cassano.


Madrilenii au mai intors rezultatul


„Galacticii“ isi pot lua astfel adio de la Cupa, pe care sperau sa o câstige pentru a compensa marsul spre titlul de campioni al rivalilor de la FC Barcelona, fiind greu de crezut ca vor putea intoarce rezultatul in returul de pe „Bernabeu“. Madrilenii au reusit doar de doua ori o astfel de performanta, in 1986, dupa un 1-3 cu Recreativo Huelva, si in 1975, dupa un 0-4 cu Las Palmas, tot in semifinale.


In schimb, Zaragoza este foarte aproape de a ajunge din nou in finala Cupei Spaniei, trofeu pe care l-a cucerit in 2004. In cealalta semifinala, aseara urma sa se intâlneasca Espanyol Barcelona si Deportivo La Coruna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS