16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPiturca este precaut

Piturca este precaut

Antrenorul echipei nationale se asteapta la o lupta dura cu Bulgaria, Slovenia si Belarus pentru locul doi calificant la turneul final din Austria si Elvetia.


Victor Piturca a tinut sa-i contrazica pe cei care, dupa tragerea la sorti a grupelor preliminare ale Campionatului European, s-au intrecut in declaratii care mai de care mai optimiste. Selectionerul s-a aratat surprins de parerea anumitor oameni de fotbal, cum ca România ar avea o grupa usoara care i-ar aduce fara probleme calificarea la CE 2008.


„M-au surprins declaratiile unor oameni de fotbal ca am avea o grupa foarte usoara. S-au facut analize ca suntem favoriti dupa Olanda. Eu cred ca Olanda este de departe cea mai valoroasa echipa din grupa noastra, iar apoi vin patru formatii cu aceleasi sanse la locul doi: România, Bulgaria, Slovenia, Belarus, valoric apropiate“, a afirmat Piturca.


Tehnicianul tricolorilor a amintit faptul ca Albania a avut in preliminariile trecute (CM 2006) trei victorii intr-o grupa foarte grea. „Cred ca avem o grupa foarte echilibrata si trebuie sa fim foarte atenti, deoarece in trecut am avut experiente negative“, a atentionat selectionerul.


Vrea sase meciuri amicale


Legat de programul echipei nationale in 2006, Victor Piturca a precizat ca ar fi foarte bine daca s-ar putea juca sase meciuri amicale in acest an. „Exista probleme pentru a gasi un adversar pentru luna august, pentru ca am luat legatura cu trei federatii si nu am primit raspuns favorabil pâna acum. Daca pe lânga cele doua jocuri din Cipru s-ar materializa si turneul din America, la care sa se adauge un meci in august, atunci ar fi foarte bine pentru echipa nationala. Sa jucam sase amicale ar fi un program bun, cum nu am mai avut de mult timp“, a spus selectionerul.


Piturca nu s-a aratat deloc deranjat de faptul ca România ar putea intâlni Slovenia, una din adversarele din preliminariile CE 2008, in turneul din Cipru: „Au si ei o echipa in reconstructie si am putea astfel sa ii cunoastem mai bine“. Antrenorul echipei nationale a mai spus ca nu s-a gândit inca asupra lotului pe care il va deplasa in Cipru, iar in „cazul Radoi“ nu s-a schimbat absolut nimic si jucatorul nu va fi convocat pâna când nu isi va cere scuze public.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS