28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLiber pentru schimbari

Liber pentru schimbari

„Dulaul“ incearca sa aplice la Pandurii sistemul de joc preferat, 4-4-2, motivat si de ultimele doua achizitii, Sava si Vranjkovic.


Desi declarase inaintea plecarii spre Cipru ca nu are lotul si timpul necesar sa aplice sistemul de joc 4-4-2, care-i place cel mai mult, „Dulaul“ s-a razgândit in Cipru, unde sedintele tehnice sunt bazate pe implementarea noii asezari in teren a „pandurilor“.


„Nu am lotul necesar sa joc 4-4-2. Imi place cel mai mult sa joc acest sistem, dar riscurile sunt prea mari raportându-ne la situatia noastra in clasament. Ca sa treci de la un sistem de joc la altul iti trebuie cel putin doua luni, si acelea in campionat, nu in perioada de pregatire“, spunea Hizo cu câteva zile inaintea plecarii spre Insula Afroditei.


In turul campionatului si in jocurile amicale disputate in România, „Dulaul“ a folosit aceeasi asezare, 3-4-3. Noile achizitii, Sava, Dragomir si Vranjkovic, i-au schimbat planurile tehnicianului, care experimenteaza in primul meci, cu Dinamo Tbilisi, noua asezare. Postura de atacant lateral din amicalul cu FC Caracal nu i s-a potrivit lui Sava, care este mai degraba un servant decât un finalizator. Vranjkovic este un inchizator care ofera siguranta in aparare si are si o tehnica destul de buna pentru a sustine constructia jocului. Formula probabila cu care „Dulaul“ va aborda primul test din Insula Afroditei este: Pustinjakovic – Dragomir, Perisic, Scarlatache, Trofin – Sava, Keca, Vranjkovic, D. Radoi – Armel, A. Popescu.


Cu exceptia zilelor in care sunt programate meciuri, gorjenii sustin trei antrenamente, unul de dimineata, pe terenurile complexului sportiv din Paralimnia, unul dupa-amiaza, la Ayia Napa, dupa care urmeaza un tur pe la sala de forta.


Hizo vrea câte un amical la doua zile


Dupa doua zile de acomodare cu clima si temperatura de 15 grade Celsius care i-a intâmpinat pe „panduri“ in Cipru, antrenorul Viorel Hizo intentioneaza sa programeze câte un meci amical la doua zile. Astazi, de la ora 15.30, gorjenii sustin primul test in stagiul cipriot, cu Dinamo Tbilisi, iar pe 11 februarie joaca in compania formatiei norvegiene Sandefjord. Meciul cu lituanienii de la Zalgirius Vilnius s-a decalat cu o zi fata de data stabilita initial, 17 februarie, in loc de 16. Pe 15 februarie, Hizo doreste perfectarea altui joc, probabil cu vecinii de hotel, coreenii de la Busan sau rusii de la Avangard Kursk. In zona se mai afla si divizionarele A CFR Cluj si Otelul Galati, dar este putin probabil ca Hizo sa accepte un joc in compania acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS