15.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCe sansa am ratat!

Ce sansa am ratat!

Cupa României, optimi de finala


FC National – Universitatea 0-0 (4-3 la penalti)


• Stadion „Dacia“ (Mioveni), spectatori: 1.500.


• Au transformat loviturile de departajare: Lita, Griffiths, M. Savu, I. Savu / Stinga, D. Orac, D. Stoica.


• Au ratat: Bornescu, Mitchell.


FC National: Nae (’88, Prunea) – Ghindeanu, Burca, Mehmedovic, Mozacu – R. Iancu, Srhoj (’85, M. Savu), Lita, Griffiths – Bundea (’71, Herea), I. Savu. Antrenor: Catalin Necula.


Universitatea: Bornescu – Dananae, Ciuca, Mitchell – A. Ionescu, D. Stoica, D. Mihai (’81, Stavaru), Fritea (‘105, Gingioveanu), Velcovici – Stinga, Salih (’85, D. Orac). Antrenor: Ovidiu Stinga.


• Cartonase galbene: Srhoj, Burca, R. Iancu, I. Savu / Mitchell, Stinga, Velcovici, Gingioveanu.


• Au arbitrat: M. Salomir – Cr. Nica, M. Savaniu.


Introdus in minutul 88, fostul portar al Stiintei, Florin Prunea, a decis calificarea „bancarilor


Universitatea a parasit Cupa României in optimi, dar a facut-o cu capul sus, fiind eliminata de FC National dupa loteria penaltiurilor. Alb-albastrii au fost foarte aproape de o noua surpriza in competitia KO, dar ghinionul lor s-a numit Florin Prunea, fostul international, intrat intre buturi dupa ce titularul Nae nu a mai putut continua meciul din cauza unei ciocniri cu Salih, facind diferenta. Prunea s-a arcuit bine la suturile lui Bornescu si Mitchell si i-a dus pe „bancari“ in sferturi.


Disputa de la Mioveni s-a derulat sub semnul echilibrului, Universitatea dominind prima repriza, in timp ce bucurestenii si-au aratat coltii in partea secunda. Meciul a inceput cu o mare ratare a lui Salih Jaber, care a incercat sa-l lobeze pe Nae, portarul Nationalului trimitind mingea in corner cu virful degetelor (‘2). Goal-keeper-ul „bancar“ a mai fost providential la sutul centrare al lui Stinga (’12) si la lovitura de cap a lui Jaber (’37), in prima parte bucurestenii fiind periculosi doar la sutul din lovitura libera al lui Burca, respins de Bornescu (‘9). D. Stoica si D. Mihai si-au incercat si ei norocul cu „trasoare“ de la distanta, insa acestea au ocolit cu putin tinta.


Repriza secunda a debutat cu alte doua ratari ale lui Salih, in interval de un minut. Atacantul irakian a incercat mai intii o executie din foarfeca, din aceeasi pozitie din care marcase cu Dacia Mioveni, in Cupa, fara rezultat de aceasta data, pentru ca apoi sa fie blocat in ultimul moment de Nae. De aici, FC National a trecut la cirma jocului, dar Griffiths, I. Savu, Lita, de doua ori, si Burca nu au reusit sa-l invinga pe Bornescu. Cele 90 de minute s-au incheiat cu o noua ratare a lui I. Savu, singur in careu, si cu accidentarile lui Nae si Salih, care s-au lovit la un duel aerian, ambii fiind nevoiti sa paraseasca terenul. Irakianul s-a ales cu mina imobilizata.


In prelungiri, Salomir l-a iertat pe Burca de un al doilea „galben“, care ar fi dus la eliminare (’96), peste doua minute Nationalul marcind un gol anulat de asistentul Savaniu pe motiv de fault in atac. Cea mai mare ratare a prelungirilor a apartinut lui M. Savu, care a scapat singur cu Bornescu, dar sutul sau a fost respins de portarul craiovean (‘104).


Stinga si-a lasat elevii sa decida singuri cine bate penaltiurile, „pentru a le creste simtul de raspundere“, prima lovitura fiind insa executata si transformata de „olandez“, chiar daca Bornescu se indreptase spre punctul cu var. Portarul oltean a fost al doilea care a tras, dar a ratat, spre dezamagirea celor 400 de ultrasi olteni prezenti la Mioveni si spre multumirea celor zece fani ai Nationalului. Singura satisfactie a suporterilor craioveni a ramas eliminarea lui Dinamo, lucru de care s-au bucurat impreuna cu ceilalti 1.000 de localnici care au asistat la meci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS