15.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie de Liga Campionilor

Victorie de Liga Campionilor

Steaua – RC Lens 4-0


• Stadion: „Steaua“, spectatori: 25.000.


• Au marcat: Iacob ’13, Goian ’16, Dica ’43, ’62.


Steaua: Hamutovski – Ogararu, D. Goian, Ghionea, Nesu – Nicolita (’78, Oprita), M. Radoi (’81, Lovin), Paraschiv, Bostina – N. Dica, V. Iacob (’83, A. Cristea). Antrenor: Oleg Protasov.


RC Lens: Itandje – Coulibaly (’46, Jussie), Hilton, Gillet – Barul, Demont, Diarra (’74, Carriere), Keita (’45, Leroy), Assou-Ekoto – Thomert, Dindane. Antrenor: Francis Gillot.


• Cartonase galbene: Nicolita / Dindane (2).


• Cartonas rosu: Dindane (’78).


• A arbitrat: Briakos Athanassios (Grecia).


Dupa ce au urmarit la televizor vizita lui Rosenborg pe „Bernabeu“, cu amaraciunea ca nu au fost ei in locul norvegienilor, stelistii s-au razbunat in Cupa UEFA. La prima vedere, adversarul, RC Lens, parea dificil, francezii, chiar daca veneau din Intertoto (dupa ce au eliminat in finala pe CFR Cluj), fiind o echipa cu nume in Europa. Dar Steaua a demonstrat ca locul sau era in grupele Ligii Campionilor, zdrobind gruparea care in prezent ocupa locul 11 in Premier Division.


Trupa lui Protasov a reusit in fata lui Lens ceea ce nu izbutise cu Rosenborg, sa marcheze la primele ocazii de gol. Pina sa se obisnuiasca adversarii cu gazonul (care nu prea le-a convenit) si cu atmosfera din tribune, ros-albastrii au si punctat de doua ori. Victoras Iacob, omul responsabil cu golul, dar si cu ratarile la Steaua, a deschis scorul cu o lovitura de cap plasata in stinga portarului, dupa o centrare a lui Nesu (’13), iar Dorin Goian l-a majorat peste trei minute, tot printr-o lovitura de cap, coautor fiind de data aceasta Banel Nicolita.


Pina la pauza, scorul a luat proportii de forfait, in minutul 43, Nicolae Dica punctind pentru 3-0, cu un sut din careu, dupa o actiune cursiva de atac la care au mai participat Iacob si Bostina. In partea secunda, Steaua a continuat cu acelasi joc placut ochiului, in fata unui adversar ce parea deja resemnat. Dica a completat umilinta francezilor in minutul 61, cind a izbutit dubla cu un sut sub bara, de la aproximativ zece metri, la o minge respinsa de apararea lui Lens.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU