15.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024

Au atacat degeaba

Dinamo – Heerenveen 0-0


• Stadion „Dinamo“, spectatori: 12.000.


Dinamo: Gaev – Galamaz, Tamas, Moti, Pulhac – Fl. Petre, Margaritescu, Plesan (’79, Ad. Cristea), Grigorie (’69, V. Munteanu) – Zicu (’69, Baltoi), Bratu. Antrenor: Ioan Andone.


Heerenveen: Waterman – Seip, Hansson, Breuer, Drost – Yildirim, Kissy, Bosvelt, Pranjic – Huntelaar, Nilsson. Antrenor: Gertjan Verbeek.


• Cartonase galbene: Zicu, Moti / Seip, Bosvelt, Prajnici, Huntelaar.


• A arbitrat: Jacek Granat (Polonia).


Dinamo pornea cu prima sansa in meciul de debut in grupele Cupei UEFA cu olandezii de la Heerenveen, dar in final a trebuit sa se multumeasca si cu o remiza alba. Elevii lui Andone au atacat tot timpul, insa nu au reusit sa desfaca apararea oaspetilor, bine asezata de tehnicianul Gertjan Verbeek, fost coleg cu Andone la Heerenveen la inceputul anilor ’90.


Olandezii, avizati de apetitul ofensiv al „ciinilor“, au venit la Bucuresti cu lectia bine invatata si au blocat orice culoar spre poarta lui Waterman. Dinamovistii au inceput insa bine si au ratat cele mai mari oportunitati de a marca ale reprizei in primul sfert de ora, prin Bratu (‘6), Zicu (‘8 si ‘9) si Grigorie (’15), dupa care oaspetii s-au grupat bine in fata propriului careu si nu le-au mai permis bucurestenilor sa devina periculosi. Repriza a doua s-a desfasurat dupa aceleasi coordonate, cu Heerenveen preocupata mai mult de defensiva si cu gazdele fortind in cautarea unei brese. Dinamo a continuat insa sa rateze, cele mai mari ocazii apartinind lui Tamas (’51) si Zicu (’77). In acest timp, olandezii au fost o singura data aproape de gol, la lovitura libera executata de Yldirim. In ultimele 20 de minute, Andone i-a aruncat in lupta si pe Baltoi si pe Vlad Munteanu, insa nici acestia nu au fost de folos lui Dinamo..

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS