14.8 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVan Basten vrea victoria

Van Basten vrea victoria

Sperantele românilor pentru ca tricolorii sa prinda in extremis un loc in barajul pentru Mondiale se leaga de meciul de la Praga, acolo unde Cehia trebuie sa piarda in fata Olandei. Batavii nu au neaparata nevoie de victorie, fiindu-le de ajuns si un meci egal, insa selectionerul Marco van Basten a anuntat ca elevii sai merg sa cistige la Praga, iritat si de presa olandeza, care insista ca o remiza ar multumi pe toata lumea si ar califica Olanda la CM 2006. „Nu trebuie sa gindim asa. Trebuie sa atacam, dar in acelasi timp sa fim atenti in defensiva. Cehia este un adversar puternic. Accidentarile din lotul Cehiei vor conta, desigur, insa Karel Bruckner este un antrenor cu mare experienta. Spiritul echipei este acelasi. Imi aduc aminte de un meci jucat de cele doua nationale la Euro 2004, cind Cehia pornea cu sansa a doua si a cistigat. Si echipa a doua a cehilor este de buna calitate. De aceea, ne pregatim pentru un meci greu“, a comentat van Basten, neinvins de cind a preluat destinele „portocalei mecanice“.


Babel, Lindenbergh si Bouma nu au facut deplasarea


Jucatorii olandezi Ryan Babel, Olaf Lindenbergh si Wilfred Bouma nu au fost retinuti in lot pentru meciul de asta-seara, cu Cehia. Bouma i-a spus selectionerului ca nu este suficient pregatit, iar Babel si Lindenbergh au fost lasati acasa din motive tehnico-tactice. Van Basten dorea, initial, sa deplaseze un lot de 19, dar accidentarea lui Jan Kromkamp l-a obligat sa mai retina un jucator. Daca fundasul olandez nu va putea evolua, inlocuitorul sau in primul unsprezece va fi Nigel de Jong. Desi nu sint complet refacuti, Jan Kromkamp, Wesley Sneijder si Robin van Persie au facut deplasarea la Praga.


Bruckner are probleme de lot


In rindul cehilor, situatia nu este roz, selectionerul Karel Bruckner avind reale dificultati in a alinia un unsprezece redutabil. Atacantii Jan Koller si Vratislav Lokvenc, mijlocasul Vladimir Smicer si fundasul Marek Jankulovski sint indisponibili. Nedved a vrut sa revina la nationala pentru acest meci, dar Bruckner i-a taiat-o scurt, transmitindu-i ca nu are nevoie de el.


Nici Milan Baros nu este in deplinatatea fortelor, el acuzind unele probleme la tendonul lui Ahile, dar se spera ca el sa fie recuperat pina la ora jocului, la fel si capitanul Tomas Galasek, cu dureri la picior.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS