14.8 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCehii au lotul decimat

Cehii au lotul decimat

Pentru nationala României, cel mai important meci din preliminariile CM 2006 este cel dintre Cehia si Olanda. Tricolorii se vor afla simbata la Helsinki, unde vor face tot posibilul sa depaseasca reprezentativa Finlandei, insa gindul lor va fi la Praga, acolo unde se joaca sansele României. Cehia va intilni Olanda, iar pentru ca nationala noastra sa mai poata spera la barajul de calificare este nevoie de o victorie a batavilor.


Imbucurator pentru noi este faptul ca batrinul Karel Bruckner se confrunta cu destule probleme de efectiv, mai ales in compartimentul ofensiv. Atacantilor Jan Koller si Vratislav Lokvenc, deveniti de ceva timp indisponibili, li s-a adaugat si mijlocasul Vladimir Smicer. Jucatorul lui Bordeaux a acuzat o accidentare la coapsa, iar durerile l-au determinat sa-si intrerupa antrenamentul. „Joc fotbal de mult timp ca sa stiu ca pe teren pot fi numai jucatorii sanatosi“, a spus Smicer, precizind ca nu doreste sa-si agraveze situatia.


Nici Milan Baros nu este in deplinatatea fortelor, el acuzind unele probleme la tendonul lui Ahile, dar se spera ca el sa fie recuperat pina la ora jocului cu Olanda, la fel ca si capitanul Tomas Galasek, care are dureri la picior. „Cred ca perioada de convalescenta a lui Baros se deruleaza rapid. El este supus unei terapii intensive si la fel se va intimpla si in urmatoarele zile“, a precizat Bruckner, care l-a pierdut definitiv pe Pavel Nedved. Mijlocasul lui Juventus a fost tentat sa revina la nationala, dar s-a razgindit dupa ce selectionerul a anuntat ca nu va mai primi la echipa jucatori care au luat deja decizia sa se retraga. Pentru meciul cu Olanda este accidentat si fundasul lui AC Milan, Marek Jankulovski.


In schimb, din tabara lui Marco van Basten va lipsi in mod sigur Cocu, suspendat dupa „rosul“ incasat cu Andorra, in timp ce atacantul lui Arsenal, Robin van Persie, a devenit incert din cauza unei accidentari la gamba piciorului sting la antrenamentul de marti seara. Wesley Sneijder si Wilfred Bouma, accidentati, ar putea ramine si ei pe margine pentru confruntarea de la Praga. Pe lista incertilor s-a adaugat ieri si Jan Kromkamp, care nu a participat la antrenament din cauza unei accidentari la glezna stinga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS