16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDuelul surprizelor

Duelul surprizelor

Nici nu au apucat bine clujenii sa-si traga sufletul dupa eliminarea francezilor de la AS Saint-Etienne, ca trebuie sa sustina un nou meci in cadrul Cupei UEFA-Intertoto. Dorinel Munteanu si compania se vor afla astazi la Vilnius, unde, de la ora 18.30, vor intilni Zalgiris, partida contind pentru prima mansa a semifinalelor competitiei.


Va fi o confruntare intre surprizele acestei intreceri, insa daca lituanienii au avut parte de adversari de valori apropiate, ardelenii au trecut de grupari de calibru, in afara formatiei din Hexangon ei eliminind si pe Athletic Bilbao. Zalgiris a trecut in sferturi de grecii de la Egaleo Atena (3-1 in deplasare si 2-3 acasa), insa asupra acestei duble confruntari planeaza o serie de suspiciuni, existind discutii privind un aranjament care sa dea peste cap casele de pariuri. Pe cele doua rezultate, ambele cu o cota de 6, s-au pariat sume imense, aproape doua milioane de dolari, in comparatie cu celelalte partide din competitie, pe care nu s-au mizat mai mult de 60.000 de dolari. In primul tur, lituanienii au trecut de nord-irlandezii de la Lisburn, dupa doua victorii cu 1-0, pentru ca in cel secund sa depaseasca formatia Dinaburg din Letonia, cu 2-0 si 1-2.


Munti se confrunta cu probleme de lot


Clujenii au plecat de ieri spre Vilnius, locatie care nu le este straina, in primul tur din Intertoto ei trecind de o alta echipa din capitala Letoniei, Vetra, dupa 3-2 acasa si 4-1 in deplasare. Pentru meciul de astazi, Dorinel Munteanu nu poate conta pe Mijin si Balint (suspendati), Marginean, Vasiie si Martin Tudor (accidentati). In plus, clujenilor le-au fost puse bete in roare si de autoritatile lituaniene, care au refuzat sa le acorde viza de intrare in tara sirbilor Vlajici, Bruncevici si Milosevici. „Ni s-au pus conditii imposibile la acordarea vizei pentru cei trei jucatori. De altfel, am fost anuntati ca vor primi accesul in tara la o zi, doua dupa meci. Vom protesta la FIFA si UEFA“, a afirmat luni seara presedintele echipei CFR, Iuliu Muresan. Initial, sirbii primisera viza de la Ambasada Lituaniei din Budapesta, dar luni seara aceasta le-a fost anulata. Cu toate acestea, „ceferistii“ au anuntat ca merg la victorie „pentru a transa calificarea inca din tur“.


UEFA a intervenit pentru CFR Cluj


Scandalul vizelor pentru jucatorii sirbi ai lui CFR Cluj a fost arbitrat ieri dupa-amiaza de forul european, Milosevici si Bruncevici primind acceptul sa mearga in Lituania cu zece minute inainte de decolare. Un functionar al Ambasadei Lituaniei din Budapesta anulase luni seara viza de intrare in acest stat baltic a celor doi jucatori sirbi, anuntati titulari in echipa lui Dorinel Munteanu. „Autoritatile rosii, comuniste, din Lituania incearca sa ne sicaneze, pentru ca echipa din Vilnius sa se califice, prin orice mijloace, in finala“, a fost de parere Muresan, care ieri-dimineata a trimis un protest oficial la UEFA, forul condus de Lenard Johansson intervenind pentru formatia ardeleana. „A fost nevoie de ajutorul celor de la UEFA, dar s-a mers si pe canale diplomatice“, a explicat presedintele Iuliu Muresan rezolvarea problemei vizelor.


Arbitri olandezi


Meciul de pe stadionul „Zalgiris“ va fi condus de o brigada de arbitri olandeza, cu Ruud Bossen la centru, ajutat de asistentii Arie Brink si Roger Geutjes, in timp ce Bas Nijhuis va fi rezerva. Mansa retur a confruntarii va avea loc la Cluj, pe 3 august, de la ora 17.00. In cazul in care se va califica pentru finala Cupei UEFA-Intertoto, CFR Cluj va avea ca adversara in ultimul act invingatoarea dintre RC Lens (Franta) si VfL Wolfsburg (Germania).


Celelalte partide programate in semifinale: Deportivo La Coruna – Newcastle, Lazio Roma – Olympique Marseille, FC Valencia – Roda Kerkrade, Sigma Olomouc – Hamburg SV.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS