25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024

Victorie finala

Building – Pandurii 1-3


• Stadion „Municipal“, spectatori: 15.000.


• Au marcat: Dracea ’39 / Bertea ’44, M. Ilie ’50, ’57.


Building: Nedelcea – Gadaleanu, Babas (’62, Gheorghe), Cita – Patrulescu, Donoata (’52, Enescu), Poenaru, Schintee, Dracea – Nitu, Ciochina. Antrenor: Iulica Babas.


Pandurii: Lung – C. Popescu, Bogoi, Craciunescu – Popete (’70, Vintilescu), Bertea, Vancea, Stefan (’90, Cristea), Trofin – Buia, M. Ilie (’75, Lapadat). Antrenor: Emil Sandoi.


• Cartonas rosu: Negut ’44.


• Au arbitrat: C. Balaj – Fl. Stanescu, T. Marchis.


Incurajata de un numar impresionant de suporteri, Pandurii Tirgu Jiu a reusit sa cistige la Severin si sa promoveze pentru prima data in Divizia A, dupa 42 de ani de existenta. Pregatit sufleteste pentru victorie la Minastirea Vodita, fiecare „pandur“ a evoluat in jocul cu Building cu matanii la mina, ruga bisericeasca avind efect in deznodamintul meciului.


Antrenorul Emil Sandoi a inceput prudent, cu un singur virf de meserie, M. Ilie, care a avut golul in virful bocancului in minutul 6, dar sutul sau a trecut pe linga poarta lui Nedelcea. Iuresul ofensiv al oaspetilor nu a modificat tabela de marcaj, Craciunescu nimerind bara dupa o reluare spectaculoasa din interiorul careului, iar Popete a trimis peste poarta cu capul de la citiva metri.


Determinati in joc, cu speranta ca fotbalistii din Slatina vor deschide scorul, mehedintenii au echilibrat ostilitatile si i-au dat emotii lui Lung prin suturi de la distanta, expediate de Poenaru si de Ciochina. Finalul primei parti a fost foarte incins, ambele tabere trecind pe rind de la agonie la extaz si invers. In minutul 39, Dracea a amutit tribuna gorjenilor prin reusita sa de exceptie, deschizind scorul pe „Municipalul“ din Severin. Craciunescu a respins gresit o minge centrata de pe partea stinga si Dracea a sutat imparabil, din vole, in dreapta lui Lung. Primarul municipiului Tirgu Jiu, Florin Circiumaru, aflat in mijlocul galeriei „pandurilor“, si-a calcat telefonul mobil in picioare de necaz, insa lucurile au revenit rapid la normal. Cu un minut inainte de finalul primei reprize, Buia a luat o actiune pe cont propriu in careul advers, a fost blocat de Nedelcea in ultimul moment, mingea a ricosat la Bertea, care a sutat cu forta in plasa portii severinenilor, readucind echilibrul pe tabela de marcaj. Euforia a fost prea mare pentru rezerva Negut, care s-a apucat sa adreseze injurii bancii tehnice adverse si a vazut cartonasul rosu din partea lui Balaj, la semnalizarea asistentului Stanescu.


Reveniti de la cabine, tirgujienii si-au asigurat promovarea in doar citeva minute prin dubla lui Ilie, care a fost servit de Buia si de Popete. Gazdele s-au prabusit si nu au mai reusit nimic in fata portii lui Lung, singurul care a ramas sa se lupte cu elevii lui Sandoi fiind Nedelcea.


Finalul fericit al jocului a fost anticipat de tribune, care scandau „Ole, ola, Pandurii e in A“. Presedintele Condescu a spus dupa joc ca nu are nici un merit la aceasta performanta realizata exclusiv de jucatori si de antrenorul Emil Sandoi. „Eu am reusit sa le asigur cadrul necesar“, a spus seful divizionarei A. Condescu a tinut sa-i linesteasca inca o data pe suporteri: „Vom juca la Tirgu Jiu 100%“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS